Desert tarta cu banane, crema de branza si capsuni

Postat de privatelaura in Prajituri
9 Iul 2018 | 2362 vizualizari
Desert tarta cu banane, crema de branza si capsuni

O reteta rapida si delicioasa de tarta cu banane, crema fina de branza si garnisita cu capsuni!   Abia astept tura a doua de capsuni din acest an sa pot prepara din nou aceasta tarta.

Ingrediente

  • aluat fraged:
  • 200 gr unt
  • un praf sare
  • 350 gr făină
  • 2 lg cacao neagră
  • 1 ou
  • 4 lg apă rece
  • crema de brânză:
  • 400 gr brânză de vaci
  • 400 ml iaurt gras
  • 6 lg lapte de cocos (atentie, din cel untos, nu bautura pe baza de cocos)
  • 100 gr zahăr pudră
  • glazură ciocolată:
  • 100 gr ciocolată
  • 100 ml smântână lichidă
  • în plus:
  • 4 -5 banane bune (nelovite sau alterate)
  • 7-8 căpșuni coapte, dulci
  • afine

Mod de preparare

Untul rece se taie bucatele. Se pune într-un vas, se adauga un praf de sare. Se adaugă făina cernută cu cacaua și se frămantă ușor cu mâna pană devine nisipos.
Se adaugă oul bătut spuma, se incorporează, adăugand și 3-4 linguri cu apă rece. Aluatul trebuie să iasă omogen, nelipicios și maleabil. Se imbracă în folie alimentară și se pune la frigider. Eu l-am ținut pană a doua zi.

Se pregătesc formele de copt.
Se preincalzeste cuptorul la 160 grade C.
Aluatul se scoate de la rece, se împarte în două porții egale.
Se întinde fiecare porție în strat subțire, egal, se decupează și se asază în fiecare formă de copt, aranjând frumos și tăind surplusul de pe margine. Se presează bine.
Se inteapă fiecare aluat cu o furculită. Se coc în cuptor, la 160 grade C, timp de 10-12 minute. Se scot și se lasă la temperat.

Pentru crema de brânză, se pun într-un vas pentru blender, brânza de vaci, iaurtul, zahărul și câteva linguri de lapte de cocos solid. Se pasează câteva secunde cu ajutorul blenderului, apoi se gustă, dacă se dorește mai dulce, se suplimentează cu zahăr.
Se curăță bananele, se feliază subțire. Se aranjează feliile în mod simetric pe toată suprafața tartelor, apoi se toarnă crema de brânză și se nivelează frumos. Se pun la rece.

Ciocolata și smântâna se încălzesc pe baie de aburi. Se amestecă până se topește ciocolata și se omogenizează compoziția. Se lasă la temperat, apoi se transfera într-un poche și se ornează fiecare tartă.
Se decorează cu căpșuni și afine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu banane, crema de branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Placinta saseasca cu mirodenii

Postat de simona72

Placinta saseasca cu mirodenii

Punem laptele la foc intr-o craticioara ca pt gris cu lapte. In cazul meu am ales sa fac placinta saseasca cu mirodenii, iar atunci cind am pus laptele la fiert am adaugat anason stelat, 1 baton...

Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni

Postat de lucy2002

Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni

Intr-un bol amestecam: zaharul, uleiul, esenta de vanilie, praful de sare si sucul de rosii pana se dizolva zaharul. Adaugam bicarbonatul stins cu otet si punem in ploaie faina cernuta, framntam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.07.2018, 13:50
buna buna
la 09.07.2018, 14:33
Stiu ca e trecuta, dar tot ma invit singura la o felie
la 09.07.2018, 14:38
la 09.07.2018, 15:03
Delicioasa!
la 09.07.2018, 17:13
Multumesc frumos! Este o tarta foarte gustoasa, mai ales crema

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking