Desert tarta cu branza dulce si vișine

Postat de RODIMUR in Prajituri
23 Apr 2018 | 2631 vizualizari
Desert tarta cu branza dulce si vișine

Aceasta este o tartă pe care o fac adeseori, pentru că dulciurile cu brânză sunt nu numai delicioase, ci și sănătoase și pentru că vreau să folosesc fructele pe care le-am pus la conservat, în fel și chip. De această dată am folosit vișine din dulceață, pentru că s-au conservat foarte bine. În plus, și-au păstrat forma frumoasă și culoarea apropiată de cea naturală. Din ingredientele de mai jos am făcut o tartă cu diametrul de 20 cm.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 grame de făină albă
  • 100 grame de unt
  • 1 ou
  • 75 grame zahăr tos fin
  • 1 plic de vanilie
  • 1 praf de sare fină
  • făină pentru întins foaia de aluat
  • unt pentru uns tava
  • Pentru umplutură:
  • 400 grame de brânză de vaci bine scursă
  • 100 grame de zahăr tos fin
  • 2 ouă
  • 1 plic de vanilie
  • 2 linguri de făină
  • coaja răzuită de la o lămâie
  • 1 ou pentru uns
  • vișine din dulceață
  • Pentru decor:
  • 1 lingură de zahăr pudră

Mod de preparare

Mai întâi se face un aluat fraged din: făină albă, sare, unt, zahăr, vanilie și un ou. Când aluatul este bine legat și uniform, nelipicios și elastic, se pune într-o folie alimentară, se aplatizează și se lasă la frigider, cel puțin o oră.

Între timp se pregătește umplutura. Se mixează bine brânza de vaci bine scursă cu: zahărul, vanilia, cele două ouă, coaja răzuită de la o lămâie și la urmă, făina albă. Se obține o umplutură legată și omogenă.

Vișinele se scot din dulceață și se pun într-o sită, ca să se scurgă de sirop.

După o oră, se scoate aluatul fraged din frigider și se întinde o foaie subțire pe planșeta presărată cu făină. În forma de copt, unsă cu unt se pune foaia de aluat și se taie marginile care depășesc pereții tăvii (din ele se vor face fâșii, pentru grilaj).

Se umple tava cu umplutura de brânză și se nivelează. Se modelează/ondulează manual aluatul de jur-împrejurul tartei, pentru a-i da un aspect frumos.

Se întinde o altă foaie subțire (dreptunghiulară) din aluatul rămas și se taie fâșii late de 1 cm. Se aranjează aceste fâșii peste umplutură, ca un grilaj. Apoi se umplu golurile din grilaj cu vișinele din dulceață, scurse de sirop și se unge aluatul (grilajul) cu un ou bine mixat, după care se dă tava la cuptorul bine încins, la foc moderat.

Când aluatul s-a rumenit, se face testul scobitorii, se scoate tava din cuptor și se pudrează cu zahăr farin. Tarta se taie numai după ce s-a răcit complet. Se ține în frigider până ce se consumă în întregime, deoarece conține alimente ușor alterabile (ouă, brânză unt).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza dulce si vișine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu branza dulce si visine

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu branza dulce si visine

Aluatul: Untul rece si taiat cubulete, il amestecam cu oul si zaharul. Adaugam praful de copt, sarea, vanilia, apoi turnam faina treptat. Framantam pana incorporam toata faina si obtinem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2018, 21:35
O combinatie care imi place tare mult!
la 23.04.2018, 21:56
Și nouă ne place, Mirela! De aceea fac adeseori această tartă...
la 23.04.2018, 21:59
la 23.04.2018, 22:08
Ce tarta buna, iar combinatia de branza cu visine este una excelenta!
la 23.04.2018, 22:16
Mulțumesc frumos, Rocsi!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking