Ingrediente
Blat:
- 350 gr. faina patiserie( plus o lingura de faina plus pentru infainat)
- 250 gr. unt gras (82%)
- 80 gr. smantana
- 1 ou
- un praf de sare
- vanilie
- 1 lingurita praf de copt
Umplutura de branza dulce vanilata:
- 650 gr. branza dulce(mie imi pace cea cremoasa din Liddl)
- vanilie ( extract, sau ce doriti, mai multa)
- 250 gr. smantana
- 275 gr. zahar
- 3 oua
- 1 portocala zeama si coaja (BIO neaparat)
- 50 gr. gris
- 50 gr. amidon
Mod de preparare
Preparam blatul: cernem faina intr-un vas o amestecam cu praful de copt, cu untul rece bucati( lasat putin la temperatura camerei, (pentru incepatori recomand razuirea pe razatoarea mare). Se adauga oul, smantana, vanilia, praful de sare si se framanta un aluat atat cat sa se omogenizeze ingredientele, se presara cu o lingura de faina si se da la rece 30 de minute.
Intre timp se prepara umplutura; se amesteca branza dulce cu zaharul si vanilia, apoi cu smantana si ouale batute, zaharul, zeama de portocala si coaja, se adauga grisul si amidonul si se omogenizeaza bine compozitia.
Se scoate de la rece blatul, se imparte in doua bucati si se intinde prima foaie, se asaza in forma de tarta, apoi deasupra se pune crema de branza si din nou se asaza foaia de tarta. Aici in acest moment o puteti decora( vezi imaginea).
Tarta se tine la cuptor la 180 de grade C, pana se rumeneste.
Eu am facut o incercare sa imi cumpar cuptor si pentru ca era prea puternic si probabil prost reglat, am fost la un pas sa ard tarta, deja in 20 de minute era gata, lucru anormal, o tarta trebuie sa stea undeva in jur de 30- 35 de minute, daca nu chiar 40. Ei bine, l-am dat inapoi si am revenit la vechiul meu cuptor pe care il iubesc si de care se pare ca inca nu sunt pregatita sa ma despart.
Dupa ce tarta s-a racit, o pudram cu zahar pudra vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza dulce vanilata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
|