Desert tarta cu branza dulce vanilata

Postat de RuxyRux in Dulciuri
13 Feb 2018 | 4374 vizualizari
Desert tarta cu branza dulce vanilata

Acelasi aluat minunat de la prajitura cu mere si scortisoara si o umplutura de branza dulce vanilata imbratisate intr-un desert delicios!

Ingrediente

Blat:

  • 350 gr. faina patiserie( plus o lingura de faina plus pentru infainat)
  • 250 gr. unt gras (82%)
  • 80 gr. smantana
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 1 lingurita praf de copt

Umplutura de branza dulce vanilata:

  • 650 gr. branza dulce(mie imi pace cea cremoasa din Liddl)
  • vanilie ( extract, sau ce doriti, mai multa)
  • 250 gr. smantana
  • 275 gr. zahar
  • 3 oua
  • 1 portocala zeama si coaja (BIO neaparat)
  • 50 gr. gris
  • 50 gr. amidon

Mod de preparare

Preparam blatul: cernem faina intr-un vas o amestecam cu praful de copt, cu untul rece bucati( lasat putin la temperatura camerei, (pentru incepatori recomand razuirea pe razatoarea mare). Se adauga oul, smantana, vanilia, praful de sare si se framanta un aluat atat cat sa se omogenizeze ingredientele, se presara cu o lingura de faina si se da la rece 30 de minute.

Intre timp se prepara umplutura; se amesteca branza dulce cu zaharul si vanilia, apoi cu smantana si ouale batute, zaharul, zeama de portocala si coaja, se adauga grisul si amidonul si se omogenizeaza  bine compozitia. 

Se scoate de la rece blatul, se imparte in doua bucati si se intinde prima foaie, se asaza in forma de tarta, apoi deasupra se pune crema de branza si din nou  se asaza foaia de tarta. Aici in acest moment o puteti decora( vezi imaginea).

Tarta se tine la cuptor la 180 de grade C, pana se rumeneste.

Eu am facut o incercare sa imi cumpar cuptor si pentru ca era prea puternic si probabil prost reglat, am fost la un pas sa ard tarta, deja in 20 de minute era gata, lucru anormal, o tarta trebuie sa stea undeva in jur de 30- 35 de minute, daca nu chiar 40. Ei bine, l-am dat inapoi si am revenit la vechiul meu cuptor pe care il iubesc si de care se pare ca inca nu sunt pregatita sa ma despart.

Dupa ce tarta s-a racit, o pudram cu zahar pudra vanilat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza dulce vanilata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert placinte cu branza dulce

Postat de privatelaura

Desert placinte cu branza dulce

Ingredientele pentru aluat trebuie pastrate la temperatura camerei ca sa nu fie reci cand le folosim. Se pune drojdia cu o lingurita de zahar intr-un castronel cu 50 ml apa calduta (nu...

Citeste continuarea

Cozonac fara framantare - reteta mea nr. 100

Postat de TAB1TA

Cozonac fara framantare - reteta mea nr. 100

Pentru reusita cozonacului: in bucatarie trebuie sa fie cald, sa nu fie curent. Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Nu se deschide usa cuptorului in primele 20 de minute. Faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2018, 21:19
la 13.02.2018, 21:22
la 13.02.2018, 21:24
Ruxule, ai o intreaga colectie de prajituri cu mere si cu branza! Si eu le ador!
la 13.02.2018, 21:24
Deja salivez! Cat de bine arata
la 13.02.2018, 21:25
UrsanMihaela

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking