Desert tarta cu branza si caise

Postat de mirela0911 in Prajituri
16 Iul 2017 | 2767 vizualizari
Desert tarta cu branza si caise

Un deliciu dulce acrisor care te face sa mananci ... si iar sa mananci... e greu sa te opresti! :))

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 110 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 250 g faina
  • 1 lgt praf de copt

Pentru umplutura:

  • 600 g branza dulce de vaci
  • 5 lg smantana
  • 5 lg zahar
  • 1 ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lgt esenta de migdale
  • 2 lg amidon
  • 6 caise

Pentru jeleul de caise:

  • 4 caise
  • 5 lg zahar
  • 250-300 ml apa
  • 5 g gelatina

Mod de preparare

Aluatul: Untul moale se mixeaza cu zaharul si praful de sare pana devine omogen. Se adauga oul si se mai mixeaza 2 minute. Se presara faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o lingura apoi cu mana. Se da aluatul la frigider pentru o ora.

Umplutura: Branza, smantana, zaharul, zaharul vanilat si oul se mixeaza bine. Se adauga esenta de migdale si la final, amidonul. Se omogenizeaza. 

Caisele se spala si se desfac in doua. Se indeparteaza samburele si se lasa deoparte.

Se scoate aluatul din frigider. Se pregateste o tava rotunda cu pereti detasabili. Se tapeteaza cu hartie de copt, iar peretii se ung bine cu unt. Se intinde aluatul bine astfel incat sa urce si pe pereti de vreo doua degete. Se toarna umplutura, se niveleaza, apoi se asaza jumatatile de caise.

Se da tava la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 10 minute, apoi se reduce focul la 160 de grade C si se mai lasa timp de 50 de minute. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Jeleu de caise: Se spala caisele, se curata de samburi si se pun la fiert, in apa cu zahar. Se lasa sa dea cateva clocote pana se inmoaie bine caisele. Se da deoparte si, dupa ce s-a racorit putin, se da la blender pentru a obtine o pasta. Se da din nou la foc pentru cateva clocote, apoi se lasa la racit.

Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa, apoi se incalzeste usor pana se dizolva granulele. Se toarna peste sosul de caise racit. Se amesteca bine, apoi se toarna peste tarta bine racita. Se niveleaza usor, apoi se da la rece pana se intareste jeleul.

Se scoate tava din frigider, se pregateste un platou si se indepartaza cu grija peretele detasabil al tavii. Se transfera tarta pe platou, dupa care se poate portiona si servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza si caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tarta cu branza dulce si gem de caise cu nuca

Postat de RODIMUR

Desert tarta cu branza dulce si gem de caise cu nuca

Se face mai întâi aluatul fraged, chiar și cu o zi înainte. Se mixează zahărul cu: untul, sarea, vanilia și oul până ce se dizolvă complet, după care se...

Citeste continuarea

Desert tarta cu branza dulce si gem de caise

Postat de RuxyRux

Desert tarta cu branza dulce si gem de caise

Se prepara blatul: se cantaresc ingredientele, apoi se pun pe rand in vas, untul rece taiat bucati, zaharul, oul, faina, praful de sare, vanilia, praful de copt stins cu otet si laptele rece, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2017, 18:51
Te cam intreci cu gluma, tu n-ai treaba?
la 16.07.2017, 18:59
la 16.07.2017, 19:05
Îmi plac tartele cu caise! Trebuie să fie delicioasă!
la 16.07.2017, 20:23
ce fain este si delicioasa
la 16.07.2017, 21:00
Dar cat de bunaaaaaa este!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking