Desert tarta cu branza si mere

Postat de mirela0911 in Dulciuri
19 Noi 2017 | 3413 vizualizari
Desert tarta cu branza si mere

Tarte si placinte rumenite si iscusite Cu ingrediente putine a iesit o tarta delicioasa si aromata. Pentru blat am folosit 500 g faina, insa nu am folosit tot aluatul obtinut pentru tarta fiind prea mult, din restul am facut cornuri cu rahat.

Ingrediente

Pt.blat:

  • 500 g faina alba
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt sare
  • 2 lg zahar
  • 30 ml ulei
  • 250-300 ml lapte

Pt. umplutura:

  • 300 g branza de vaci
  • 1 ou
  • 150 g smantana grasa
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 100 g stafide aurii
  • 2 mere

Mod de preparare

Aluatul: Intr-o craticioara se pun 100 ml lapte sa se incalzeasca usor. Se adauga 1 lgt zahar si 1 lg faina, se amesteca, apoi se adauga si drojdia. Se lasa sa se activeze.

Intr-un bol se cerne faina si se pune intr-un colt sarea. Se face o gropita in mijloc si se adauga uleiul si zaharul. Cand s-a activat drojdia, se toarna in gropita si se amesteca usor incorporand fainra de pe margini. Se mai adauga lapte caldut, atat cat cere aluatul. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se pune la dospit.

Umplutura: Intre timp, se pune intr-un bol branza, zaharul pudra vanilat, oul si smantana. Se mixeaza pana devine totul o crema omogena. Se adauga pe rand coaja si zeama de la lamaie, apoi stafidele. Se amesteca si se lasa deoparte.

Dupa ce a dospit aluatul, se ia jumatate din el si se intinde in forma rotunda putin mai mare decat dimensiunea tavii in care se va coace tarta. Se unge forma cu unt si se asaza aluatul. Se toarna umplutura si se niveleaza. 

Merele se curata de coaja si se taie in felii subtiri, asezandu-le peste umplutura in ce forma doriti. Marginea aluatului, atat cat permite, se indoaie usor peste umplutura.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, timp de cca. 35-40 de minute. Se mai verifica din cand in cand si, in momentul in care are o culoare frumoasa, aurie se scoate din cuptor.

Se lasa la racit, de preferinta peste noapte, dupa care se poate portiona si servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza si mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Placinta turnata cu dovleac

Postat de Pungasa_Rogue

Placinta turnata cu dovleac

Pregatirea umpluturii: Dovleacul placintar, curatat de coaja si seminte, se da pe razatoarea mica a robotului de bucatarie. Se caleste impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama lasata...

Citeste continuarea

Desert nuci umplute

Postat de Ina

Desert nuci umplute

Realizarea cojilor de nuci: Punem într-un vas adânc untul, untura și zahărul pudră.  Mixăm totul până obținem o crema spumoasă, apoi adaugăm ouăle pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2017, 19:12
Prezent...
la 19.11.2017, 19:23
Și eu servesc o feliuță!
la 19.11.2017, 19:36
Trimite si la noi, ca dam clatite la schimb
la 19.11.2017, 19:44
eu am budinca de branza, facem schimb?
la 19.11.2017, 19:51
Faină combinația!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking