Desert tarta cu branza si prune

Postat de sufletista in Prajituri
21 Noi 2018 | 1884 vizualizari
Desert tarta cu branza si prune

Ingrediente

  • Aluat
  • 300 g faina
  • 120 g zahar
  • 120 g unt
  • 1 ou
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat
  • 1 varf cutit scortisoara
  • Umplutura
  • 500 g branza de vaci
  • 100 g smantana
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • esenta de rom
  • 100 g lapte condensat
  • prune

Mod de preparare

Aluat: intr-un bol batem oul cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, scortisoara si untul, adaugam faina treptat. Framantam un aluat omogen si invelim in folie alimentara, il dam la rece 1 ora.

Umplutura

Batem ouale cu zaharul, adaugam smantana, laptele condensat din care am oprit 2 linguri, esenta si branza de vaci, amestecam pana ce se omogenizeaza.

Intindem aluatul pe masa infainata, adaugam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Intepam din loc in loc cu furculita, adaugam umplutura si deasupra prunele fara samburi, adaugam cele 2 linguri de lapte condensat deasupra.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste putin marginea.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza si prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu branza si prune

Postat de oanapl

Desert tarta cu branza si prune

Speli prunele, le tai in doua si scoti samburii si le calesti cu o lingura cu zahar, pana se inmoaie putin si scade zeama. Lasi sa dezghete aluatul la temperatura camerei, apoi il intinzi putin...

Citeste continuarea

Desert tarta cu prune și branza

Postat de oanapl

Desert tarta cu prune și branza

Framanti un aluat din faina, unt, zahar, praf de copt, smantana si oua si il lasi la frigider 30 de minute, acoperit cu o folie de plastic. Pentru crema, mixezi branza si o amesteci cu ouale,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2018, 20:59
la 21.11.2018, 21:06
Foarte bună!
la 21.11.2018, 21:08
la 21.11.2018, 21:33
la 22.11.2018, 09:39
Buna!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking