Ingrediente
- pentru aluat:
- 300 g faina
- 100 g unt
- 100 gr zahar
- ½ plic praf de copt
- 2 linguri smantana
- 2 oua
- esenta de vanilie
- pentru crema:
- 700 g prune
- 6 linguri pesmet
- 5 oua
- 600 g branza de vaci
- 100 g zahar
- esenta de vanilie
- 10 linguri faina
Mod de preparare
Framanti un aluat din faina, unt, zahar, praf de copt, smantana si oua si il lasi la frigider 30 de minute, acoperit cu o folie de plastic.
Pentru crema, mixezi branza si o amesteci cu ouale, faina, zaharul si esenta de vanilie. Speli prunele, scoti samburii si le tai cubulete.
Intinzi o foaie de aluat si o asezi in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, imbracand si peretii tavii. Intepi aluatul cu furculita in mai multe locuri, dupa care presari pesmet si asezi prunele taiate cubulete. Deasupra pui crema de branza si introduci tava in cuptorul preincalzit, pentru 45 de minute, la 180 de grade C.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu prune și branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|