Desert tarta cu budinca de ciocolata si capsuni

Postat de Valclaudia in Prajituri
29 Mai 2017 | 4028 vizualizari
Desert tarta cu budinca de ciocolata si capsuni

Ingrediente

Blatul:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • un praf de sare
  • un varf de cutit praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

Stratul de budinca:

  • 1 plic budinca de ciocolata Dr. Oetker
  • 450 ml lapte
  • 4 linguri zahar

Stratul de fructe:

  • 500 gr capsuni proaspete

Stratul incolor:

  • 2 plicuri gelatina incolora pentru deserturi
  • 400 ml apa plata
  • 3 stropi esenta de zmeura
  • 4 linguri zahar

Mod de preparare

Separa ouale. Preincalzeste cuptorul la 175 grade C.

Bate spuma albusurile cu praful de sare.

Galbenusurile le mixezi cu praful de copt, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si se albesc.

Incorporeaza simultan faina proaspat cernuta si albusurile batute spuma, in amestecul de galbenusuri si zahar, usor, sa nu iasa aerul din spuma batuta.

Unge tava cu ulei, presara putina faina si toarna amestecul obtinut, apoi da tava la copt pentru 20 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Intre timp, curata capsunile de codite si spala-le.

Scoate blatul din cuptor, apoi din tava pe un platou.

Pune 400 ml lapte la foc mic impreuna cu 4 linguri de zahar.

Dilueaza pudra din plicul de budinca in 50 ml lapte, apoi toarna amestecul obtinut in laptele care clocoteste pe foc.

Amesteca sa se ingroase, apoi toarna budinca obtinuta peste blatul rece.

Asaza un strat de capsuni peste cel de budinca, apoi prepara stratul incolor de gelatina repetand pasii de la budinca, inlocuind insa laptele cu apa si budinca cu gelatina. Pentru aroma, eu am pus trei picaturi de esenta de zmeura.

Acopera cu acest strat tarta, lasa la racorit si da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu budinca de ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cosulete rapide cu budinca de ciocolata

Postat de comanligia

Cosulete rapide cu budinca de ciocolata

Se prepara budinca dupa prospectul de pe ambalaj,apoi se pune in fiecare cosulet cate putina budinca,se orneaza cu frisca si puteti folosi orice fel de fruct,eu am folosit capsuni.Pofta buna!

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.05.2017, 06:47
Delicioasa!
la 29.05.2017, 08:27
Oooo, vreau doua felii!
la 29.05.2017, 08:41
Si eu o felie !
la 29.05.2017, 08:54
Yammi!
la 29.05.2017, 09:24

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking