Ingrediente
Blat:
- 1 ou
- 3 linguri lapte
- 100 g unt rece
- ½ lingurita sare
- 200 g faina integrala
Umplutura:
- 1 kg cirese fara samburi (sau congelate)
- 4 pere coapte
- 100 g zahar brun
- 1 lingurita scortisoara
- 3 linguri faina
Topping:
- 100 g unt rece
- 4 linguri faina
- 2 linguri zahar
Mod de preparare
Pentru blat, pune faina si sarea in vasul unui robot, adauga untul rece taiat cuburi mici si mixeaza pana obtii mici firimituri. Adauga oul si apoi laptele treptat, mixand usor pana obtii un aluat omogen si nelipicios. Nu trebuie framantat prea mult. Pune-l apoi in folie d eplastic si lasa-l la frigider 15 minute.
Intinde apoi aluatul intre doua foi de copt si asaza-l intr-o tava de tarta de 26 cm. Pune-l la frigidel pana pregatesti umplutura.
Ciresele congelate lasa-le la dezghetat, apoi pune-le intr-o sita sa se scurga lichidul in exces. Daca folosesti proaspete, scoate samburii si lasa-le la scurs.
Curata perele si taie-le cuburi.
Amesteca intr-un castron ciresele si perele, apoi presara deasupra zaharul, scortisoara si faina si scutura bine castronul, sa se imbrace toate fructele.
Scoate tava din frigider si rastoarna fructele.
Amesteca ingredientele pentru topping cu mana sau cu robotul si rupe mici bucatele de aluat si pune-le peste tarta.
Coace tarta in cuptorul preincalzit la 180 de grade, cam 45 de minute, pana se rumeneste usor deasupra.
Las-o la racit, apoi savureaza cu placere!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu cirese si pere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|