Mai întâi se face aluatul fraged pentru tartă. Se mixează bine zahărul cu untul moale, sare, oul și vanilia, până ce se dizolvă complet și conținutul se omogenizează. Se încorporează făina, puțin câte puțin și când aluatul devine elastic, se pune într-o folie alimentară, se aplatizează și se dă pentru cel puțin o oră la frigider.
Între timp se face crema. Se amestecă zahărul, vanilia și amidonul, se adaugă cele două gălbenușuri și apoi laptele, puțin câte puțin, după care se dă cratița la foc mic și se continuă amestecarea ingredientelor, până ce se îngroașă compoziția. Se amestecă întruna și după ce compoziția s-a îngroșat, ca să se stabilizeze și ca să nu se prindă de fundul cratiței.
Se ia cratița de pe foc și se lasă crema la răcit, dar se mai amestecă din când în când, ca să nu facă pojghiță deasupra.
Când compoziția s-a răcit, se adaugă untul, coaja răzuită de lămâie și zeama (sau esența de lămâie). Se mixează bine, pentru uniformizare, după care se dă crema la frigider, ca să se întărească.
După o oră, se scoate aluatul din frigider și pe planșeta presărată cu făină se întinde cu sucitorul o foaie cu grosimea de 5-6 mm. Se pune foaia în forma de copt, se modelează marginile tartei, se înțeapă cu furculița și apoi se dă tava la frigider pentru încă 15-20 de minute, ca să se răcească. După acest interval de timp, se scoate tava din frigider, se pune o folie de pergament (de copt) peste blat și se toarnă deasupra boabe de orez, sau fasole... pentru a nu permite aluatului să crească necontrolat, în cuptor.
Se dă tava cu aluatul la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, pentru 20-25 de minute. Când aluatul s-a rumenit ușor, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.
Între timp se pregătesc fructele pentru decor (se curăță de coji și se feliază).
Când foaia de tartă s-a răcit complet, se umple cu crema întărită, scoasă din frigider și se decorează cu feliile de kiwi.
Se dă tarta la frigider pentru câteva ore, ca să se înmoaie foaia și să poată fi porționată frumos și ușor.