Desert tarta cu cremeux de ciocolata

Postat de madi_marin in Dulciuri
26 Ian 2020 | 2970 vizualizari
Desert tarta cu cremeux de ciocolata

Pentru această reţetă m-am inspirat de pe blogul Jamilei ( aluatul) şi ,,Pasiune pentru bucatarie,, ( cremeux).

Ingrediente

  • Pentru tarta 28 cm :
  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 1 gălbenuş
  • 40 ml apă rece
  • un praf de sare
  • Cremeux de ciocolată :
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 100 ml lapte
  • 4 gălbenuşuri
  • 80 g zahăr
  • 250 g ciocolată (amăruie)
  • 6 g gelatină granule

Mod de preparare

Se pregăteşte aluatul pentru tartă: se pun în vasul robotului de bucătărie făina cernută şi untul tăiat cubuleţe.

Se mixează cât să obţinem o consistenţă nisipoasă.

Se adaugă apoi gălbenuşul şi apa rece puţin câte puţin.

Se omogenizează bine totul, apoi se scoate aluatul pe blatul de lucru şi se frământă câteva secunde.

Din el se formează un disc pe care îl acoperim cu folie de plastic şi pe care îl dăm la frigider pentru 30 de minute.

Între timp preparăm cremeux-ul ( cremă delicioasă, fină, dar fermă de ciocolată)  : se înfierbântă într-un vas la foc mic frişca lichidă şi laptele.

Gelatina se hidratează cu 2 linguri de apă rece şi se dă deoparte.

Cu un tel se amestecă pentru câteva minute gălbenuşurile cu zahărul.

Peste crema de gălbenuşuri se toarnă în fir subţire şi amestecând continuu lichidul fierbinte, apoi totul se pune înapoi la foc mic şi se amestecă până se îngroaşă ( cca 2 – 3 minute).

Crema îngroşată se pune peste ciocolata ruptă în bucăţele şi se amestecă până la topirea completă.

Gelatina se lichefiază la foc mic, apoi se toarnă peste crema de ciocolată.

Se dă la rece să capete consistenţă.

Aluatul de tartă se scoate de la rece, se întinde cu un sucitor pe blatul pudrat uşor cu făină, apoi se pune în formă, se tasează bine şi i se îndepărtează marginile.

Se înţeapă din loc în loc, apoi se acoperă cu hârtie de copt peste care turnăm boabe speciale de ceramica, orez, fasole etc.

Se coace la 180 grade pentru 40 de minute ( după 20 de minute se pot îndepărta boabele şi se poate coace blatul simplu în continuare).

Se lasă la răcit, se toarnă cremeux-ul şi se nivelează.

Se poate pune deasupra o glazură preparată din 100/150 ml frişcă lichidă şi 100/150 g ciocolată.

Se dă la frigider peste noapte şi apoi se poate orna după imaginaţie.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu cremeux de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu vanilie si capsuni

Postat de RuxyRux

Tarta cu vanilie si capsuni

Se razuie untul rece intr-un vas larg, se adauga restul ingredientelor ( reci) si se framanta un aluat de tarta care se infaineaza usor si se pune la rece pana se prepara crema(30 min). Crema:...

Citeste continuarea

Mucenici cu ciocolata si portocale

Postat de Oana

Mucenici cu ciocolata si portocale

Pentru aluat am framantat la robot :) Mixeaza untul moale cu oul, sarea, vanilia si zaharul, apoi adauga faina amestecata cu drojdia uscata. Lasa la framantat 15 minute, iar daca mai este nevoie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2020, 14:54
Ma scuzati, ma duc sa caut in dex...
la 26.01.2020, 15:06
Foarte bună!
la 26.01.2020, 15:55
la 26.01.2020, 17:27
Buna!
la 26.01.2020, 17:58
Cleme

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking