Ingrediente
- Pentru aluat:
- 180 g faina
- 30 g zahar pudra
- 1 varf cutit de sare
- 120 g unt
- 1 ou
- Pentru umplutura:
- 700 g dovleac
- 50 g unt
- 2 linguri miere
- 100 g zahar pudra
- 1 lingurita scortisoara
- 20 g nuca
Mod de preparare
Cerni făina cu zahărul pudră și sarea. Adaugi untul tăiat bucațele, oul, amesteci și frămânți un aluat neted, pe care îl învelești în folie alimentară și îl pui în frigider pentru o oră. Întinzi aluatul în foaie și îmbraci o formă de tartă unsă și tapetată. Înțepi din loc in loc și introduci tava în cuptorul preîncălzit, la 190 grade C, pentru 10-15 minute, acoperită cu hârtie de copt și boabe de fasole.
Dai dovleacul curățat pe răzătoarea mare și îl călești in unt cu miere, zahăr pudră și scorțișoară până se înmoaie. Lași să se răcorească. Pui dovleacul peste aluatul semicopt, presari bucăți de nuci și introduci din nou la cuptor pentru 20 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu dovleac si miere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|