Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
5 Iun 2022 | 3167 vizualizari
Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata

De ceva timp visez la un desert delicios cu fistic. Tocmai ce am cumparat niste capsuni dulci si aromate, asa ca am zis ca merg perfect cu fistic. Dar si putina ciocolata nu strica deloc, din contra, e acel ceva cu care obtii un desert grozav, cum ar fi aceasta tarta. Minunata, exact ce mi-am dorit!!! Sa folositi o frisca care se bate foarte bine, a mea nu s-a batut chiar foarte tare si crema de fistic a fost putin mai moale, dar oricum s-a taiat foarte bine, deci nu a fost o problema asta. Dar daca era mai tare putin, se vedeau mai frumos straturile. In rest, o tarta de vis!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
    • 150 gr unt
    • 1 ou
    • 250 gr faina
    • 2 linguri apa rece
    • 1 lingurita vanilie
    Pentru crema de fistic:
    • 500 ml lapte
    • 4 linguri si 1/2 amidon
    • 6 linguri indulcitor pulbere (sau 6 linguri zahar)
    • 70 gr fistic curatat
    • 40 gr unt
    • 100 gr frisca batuta spuma
    Pentru crema de ciocolata:
    • 100 gr frisca batuta spuma
    • 100 gr ciocolata neagra cu indulcitor
    • 7-8 capsuni mari
    In plus:
    • capsuni pentru decor
    • frunze de menta
    • 1 lingura cu varf frisca batuta
    • cateva boabe fistic

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi. Adaugati oul, un praf de sare si vanilia. Turnati jumatate din faina cernuta, incepeti si framantati. Adaugati restul de faina, apa rece, framantati pana obtineti o bila de aluat. Il inveliti in folie, il dati la rece 30 de minute. Il scoateti de la rece, intindeti o foaie subtire, il asezati intr-o forma de tarta de 26 cm. Apasati si pe peretii tavii, taiati surplusul, il intepati cu furculita.  Dati la rece 20 de minute. Scoateti tava cu aluat, puneti hartie de copt peste aluat si turnati niste orez (fasole boabe uscata sau naut), dati tava in cuptorul incins la 180 de grade, 15 minute. Dupa acest timp, scoateti hartia cu orez, mai lasati 12-15 minute la 170 de grade.  Scoateti tava, lasati sa se raceasca crusta de tarta.

Crema de fistic: Intr-o cratita puneti laptele cu indulcitorul si amidonul. Amestecati, puneti crema pe foc, dati focul la mic, invartiti continuu cu telul pana crema se ingroasa. O luati de pe foc, o acoperiti si o dati la rece. Fisticul il puneti in blender si il maruntiti bine. Adaugati untul si mai blendati putin. Crema rece o mixati putin, adaugati pasta de fistic si mixati. Puneti frisca rece batuta, amestecati usor cu o paleta.  O dati la rece pana o folositi.

Crema de ciocolata: Topiti ciocolata rupta bucatele, pe baie de aburi. O dati deoparte, o lasati pana devine calduta. O turnati peste frisca batuta, amestecati usor cu o paleta. Capsunile spalate, le taiati cubulete mici. In crusta coapta de aluat puneti crema de ciocolata si o nivelati. Puneti capsunile taiate, apoi crema de fistic.  Acoperiti tarta, o dati la rece peste noapte. O decorati cu capsuni taiate, frunte de menta, frisca si bucati de fistic. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu capsuni

Postat de Oana

Desert prajitura cu capsuni

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra adaugat treptat, pana se umfla si zaharul este topit. Se...

Citeste continuarea

Clafoutis cu piersici, afine si strugurei

Postat de timea

Clafoutis cu piersici, afine si strugurei

Mai intai pregatim tava, adica o ungem cu unt. Scurgem piersicile din compot si le asezam pe fundul tavii, feliate sau intregi. Eu am feliat o parte lasand doar o jumatate in mijloc. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2022, 11:44
Delicioasa!
la 05.06.2022, 13:45
Yummy
la 05.06.2022, 14:10
Un deliciu cu fistic...!
la 05.06.2022, 20:35
la 05.06.2022, 23:34

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking