Ingrediente
- Pentru tartă
- Făină albă cca. 250 g
- Ou 1 bucată
- Apă 2 linguri
- Unt 100 g
- Zahăr pudră vanilat 100 g
- Pentru umplutură:
- Fructe de pădure cca. 500 g
- Compot de mandarine cca. 200 g
- Gellee albă (gelatină) 2 plicuri
- Apă 300 ml
- Zahăr brun 6 linguri
Mod de preparare
Se prepară aluatul pentru blat: untul rece, se framanta cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa rece. Se frământă un aluat căruia, dacă este prea lipicios, i se mai adaugă puţină făină, apoi se lasă la rece pentru minim 30 de minute sau până a doua zi.
Aluatul se scoate de la rece și se întinde în tava de tartă tapetată cu hârtie de copt.
Se înţeapă cu furculiţa din loc în loc și se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 15 minute la 180 grade C, până se rumeneste usor.
Între timp se preapară gelatina, praful se dizolvă în zeama de compotului de mandarine, completându-se cu apă rece, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se adaugă și zahărul, apoi se adduce la fiert și se lasă cca. 4 -5 minute până ce se obține un lichid transparent.
Peste aluatul de tartă rumenit se așează fructele de pădure congelate, apoi se adaugă gelatin și se dă la răcit minim 3 ore până la servire.
O tartă rapidă simplă, puțin dulce dar gustoasă.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu fructe de padure si mandarine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|