Cornulete cu nuca si migdale

Postat de xana in Dulciuri
10 Apr 2014 | 10506 vizualizari
Cornulete cu nuca si migdale

M-am inspirat din reteta de Cornulete cu nuca si vanilie a Laurei, careia ii multumesc mult! Sunt super delicioase!

Ingrediente

  • 250 gr de margarina sau unt
  • 80 gr zahar
  • 70 gr nuca macinata
  • 70 gr migdale macinate(cu tot cu coaja)
  • 1 ou
  • 300 gr faina
  • 1 pastaie de vanilie
  • un varf de cutit scortisoara praf
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • zahar pudra

Mod de preparare

Margarina la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul si semintele de la pastaia de vanilie. Adaugam oul si mai mixam putin. Amestecam nuca, migdalele si scortisoara si le incorporam in margarina. Urmeaza apoi faina, un praf de sare si praful de copt, amestecam bine ca sa rezulte un aluat nelipicios si usor de modelat.

Rupem bucati din aluat si le rulam, apoi taiem in forma de cornulete.

Le asezam in tava cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc usor.

Cat inca sunt calde le dam prin zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nuca si migdale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornulete cu vanilie

Postat de panacris

Cornulete cu vanilie

Faina, untul topit, zaharul, nuca de cocos, 2 pachete de zahar vanilat, praful de copt si sarea se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se lasa aluatul cca. 30 minute la frigider sa se odihneasca....

Citeste continuarea

Cornulete fragede cu gem

Postat de Anamaria7

Cornulete fragede cu gem

Incingem cuptorul la 180C si pregatim o tava maare cu unsoare+faina/hartie de copt. Galbenusurile se amesteca bine cu smantana si unsoarea, apoi se incorporeaza in amestecul de faina, praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2014, 15:10
cat de fragede si frumusele
la 10.04.2014, 15:27
mmm ce bune
la 10.04.2014, 15:32
la 10.04.2014, 15:49
bune bune
la 10.04.2014, 15:59
imi plac

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking