Cornulete fragede cu gem

Postat de Anamaria7 in Prajituri
3 Oct 2010 | 32078 vizualizari
Cornulete fragede cu gem

Am vazut ca mai exista 4 variante :P hai sa o pun si pe a 5 -a! :))

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500gr faina
  • 250 gr unsoare
  • 200 gr smantana/iaurt gras
  • 3 galbenusuri
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • gem/rahat/finetti/compozitie cu nuca sau migdale macinate etc.

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180C si pregatim o tava maare cu unsoare+faina/hartie de copt.

Galbenusurile se amesteca bine cu smantana si unsoarea, apoi se incorporeaza in amestecul de faina, praf de copt si sare. Se framanta putin aluatul, apoi se intind foi rotunde subtiri de cca 2-3mm care se taie in forma de con desfacut.

Se aseaza putina umplutura aproape de baza conului si se ruleaza spre varf.

Cornuletele se tin la cuptor pana cand aluatul isi pierde luciul si se rumeneste.

Se pudreaza cu zahar cat sunt calde si se pastreaza intr-un recipient inchis ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornulete cu untura si iaurt

Postat de mirela0911

Desert cornulete cu untura si iaurt

Intr-un bol se pune faina cernuta, se adauga sarea, zaharul pudra, drojdia uscata, untura si iaurtul. Se amesteca toate ingredientele apoi se ratoarna pe masa de lucru si se framanta pana se...

Citeste continuarea

Desert cornulete cu gem

Postat de madi_marin

Desert cornulete cu gem

Untul la temperatura camerei se amestecă cu iaurtul, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat şi esenţele. Se adaugă puţin câte puţin din făina cernută cu praful de copt şi...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 03.10.2010, 10:42
De astea face soacra-mea. E specialista!
la 03.10.2010, 10:48
foarte bune
la 03.10.2010, 10:57
Exceptionaleeee! Miha, cum de ai ratat specializarea ?
la 03.10.2010, 11:06
Miha, intreab-o pe soacra ce umpluturi interesante mai stie multumesc, Ela si buni
la 03.10.2010, 11:27
...uau...ce ar merge langa cafeluta mea!!! foarte bune cred ca sunt!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking