Ingrediente
- Pentru aluat:
- 500gr faina
- 250 gr unsoare
- 200 gr smantana/iaurt gras
- 3 galbenusuri
- 1 praf de copt
- un praf de sare
- Umplutura:
- gem/rahat/finetti/compozitie cu nuca sau migdale macinate etc.
Mod de preparare
Incingem cuptorul la 180C si pregatim o tava maare cu unsoare+faina/hartie de copt.
Galbenusurile se amesteca bine cu smantana si unsoarea, apoi se incorporeaza in amestecul de faina, praf de copt si sare. Se framanta putin aluatul, apoi se intind foi rotunde subtiri de cca 2-3mm care se taie in forma de con desfacut.
Se aseaza putina umplutura aproape de baza conului si se ruleaza spre varf.
Cornuletele se tin la cuptor pana cand aluatul isi pierde luciul si se rumeneste.
Se pudreaza cu zahar cat sunt calde si se pastreaza intr-un recipient inchis ermetic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|