Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
4 Oct 2018 | 5743 vizualizari
Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone

Daca este sezonul merelor sa mai pregatim o tarta buna, nu? Cum vine toamna, mereu coc ceva dulce cu mere, pentru ca deserturile cu mere pur si simplu le iubesc!

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tarta:
    • 80 gr unt
    • 70 gr smantana
    • 1 ou
    • 1 lingura zahar
    • 270 gr faina
    • 1 lingurita vanilie
    • un praf de sare
    Pentru umplutura:
    • 1.2 kg mere
    • 3 pere (optional)
    • 2 linguri zahar
    • 1 lingura amidon
    • 1 lingurita unt
    • scortisoara
    Pentru pandispan:
    • 3 oua
    • 3 linguri zahar
    • 3 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    Pentru crema mascarpone:
    • 500 gr mascarpone
    • 2-3 linguri zahar pudra
    • 1 lingurita vanilie
    • 3 linguri gem de zmeura
    • ciocolata rasa
    • zmeura pentru decor

Mod de preparare

Aluatul de tarta:

Amestecati intr-un bol untul cu smantana si oul. Adaugati zaharul, vanilia, sarea, iar la sfarsit faina, treptat. Amestecati cat puteti cu o paleta, iar cand aluatul devine mai tare, framantati cu mana. Trebuie sa obtineti un aluat omogen si nelipicios. Il inveliti in folie, il dati la rece 30 de minute.

Umplutura: Curatati merele, le dati pe razatoarea mare.  Daca puneti si pere, le curatati si le taiati cubuletele mici. Intr-o cratita puneti untul, merele, perele si zaharul. Transferati cratita pe foc, le lasati sa scada zeama. Amestecati amidonul cu 2-3 linguri de apa rece, il puneti peste mere, amestecati bine. Dati compozitia deoparte, presarati scortisoara si amestecati.  Lasati sa se raceasca.

Pandispanul: Galbenusurile le mixati cu zaharul. Adaugati faina si vanilia. Albusurile le bateti spuma, le adaugati peste galbenusuri, amestecati usor cu o paleta. Scoateti aluatul de la rece, tapetati cu hartie de copt o tava de tarta cu diamentrul de 26 cm. Puneti aluatul in tava si il intindeti bine. Dati tava in cuptorul incins pentru 10 minute, la 180 de grade. Scoateti tava din cuptor puneti merele, le nivelati, apoi pandispanul. Introduceti iar tarta in cuptor pentru 15 minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca.

Crema de mascarpone: Mascarponele il mixati cu zaharul pudra si vanilia, pana obtineti o crema spumoasa. Prajitura rece o ungeti cu gem de zmeura, apoi puneti crema de mascarpone cu o lingura (puteti folosi si un pos). Deasupra presarati ciocolata rasa, puneti zmeura si dati tarta la rece 2-3 ore. Se portioneaza si se serveste!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu afine si bezea

Postat de timea

Prajitura cu afine si bezea

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La final...

Citeste continuarea

Desert tarta cu crema cu lapte de cocos, caju si zmeura

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu crema cu lapte de cocos, caju si zmeura

Crusta: Puneti caju in robot si il macinati. Intr-un bol taiati untul rece, oul, amestecati putin. Adaugati sarea, praful de copt, vanilie, apoi adaugati caju macinat si faina. Amestecati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2018, 18:53
O bunatate de tarta!
la 04.10.2018, 19:06
la 04.10.2018, 19:19
Tartă+pandișpan + mere=o minunăție!
la 04.10.2018, 19:24
buna buna
la 04.10.2018, 19:25
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking