Desert tarta cu mere si crusta de nuci

Postat de oanapl in Prajituri
10 Noi 2017 | 3814 vizualizari
Desert tarta cu mere si crusta de nuci

tarte si placinte rumenite si iscusite

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 80 g zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • pentru compozitie:
  • 10 mere
  • 5 linguri zahar brun
  • ½ lingura scortisoara
  • 30 g nuci
  •  pentru crusta:
  • 50 g nuci macinate
  • 75 g faina
  • 75 g unt
  • 2 linguri zahar pudra
  • ½ lingurita scortisoara

Mod de preparare

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora.
Intre timp, cureti merele de coaja si le dai pe razatoarea mare. Storci merele si le pui intr-un vas cu fund gros si adaugi zaharul, nucile taiate bucatele si scortisoara si amesteci. Le calesti pana se inmoaie merele si le lasi sa se raceasca.
Intinzi o foaie de aluat si o asezi intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si o intepi cu furculita din loc in loc. Adaugi compozitia de mere si tai surplusul de aluat. 
Pentru crusta, amesteci nucile cu zaharul, scortisoara si faina. Topesti untul si apoi il adaugi peste compozitia solida si framanti ingredientele, apoi firimiturile de aluat le presari peste mere. Introduci tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade C si lasi tarta sa se coaca pentru 30-35 de minute, pana cand se rumeneste frumos.
O lasi sa se raceasca si o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si crusta de nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura negresa

Postat de Irina

Desert prajitura negresa

Iata si reteta mea de negresa:  Untul l-am mixat impreuna cu zaharul, am adaugat galbenusurile si iar am mixat. Am adaugat cacao, nucile macinate, zaharul vanilat si esenta de rom....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si fructe de padure

Postat de oanapl

Desert prajitura cu branza si fructe de padure

Scoți sâmburii vișinelor si le pui la scurs. Speli caisele și le tai cubulețe. Sfarâmi brânza cu o furculiță. (Nu este nevoie sa fie pasată foarte fin.) Adaugi esența...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2017, 20:30
Ce bunatate ai facuuuut!
la 10.11.2017, 20:31
Delicioasa cu nuci si mere
la 10.11.2017, 20:38
Minunata
la 10.11.2017, 20:39
Ai zis tarta cu mere? O iau pe toata!
la 10.11.2017, 20:45

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking