Prajitura cu crema de ciocolata si mix de fructe

Postat de mirela0911 in Prajituri
18 Ian 2016 | 6082 vizualizari
Prajitura cu crema de ciocolata si mix de fructe

O combinatie de ciocolata si fructe de padure delicioasa! 

Ingrediente

Pt. blat:

  • 7 oua
  • un praf de sare
  • 7 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 7 lg ulei
  • 14 lg faina

Pt. crema de ciocolata:

  • 150 g ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida
  • 180 g mix de fructe (congelate)
  • 350 ml frisca batuta

Pt. sirop:

  • 300 ml apa
  • 4 lg zahar
  • esenta de rom

Pt. ornat:

  • 2-3 lg crema de ciocolata
  • 200 ml frisca lichida
  • fructe

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul adaugat pe rand, apoi zaharul vanilat. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza. Se toarna in fir subtire peste albusuri, se amesteca usor apoi se pune faina in trei reprize si se omogenizeaza cu miscaru usoare, prin rasturnare, de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o tava unsa bine cu unt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 minute (sa treaca testul scobitorii).

Siropul: Intr-un ibric se pune la fiert apa cu zaharul, se lasa apoi sa se raceasca si se adauga esenta de rom.

Crema: Intre timp se prepara crema. Se pune intr-o craticioara frisca lichida cu ciocolata rupta bucatele si se incalzeste, amestecand continuu pana se topeste ciocolata. Se lasa sa se raceasca, amestecand cu telul din cand in cand. Frisca se bate bine apoi se incorporeaza cate putin in crema de ciocolata. Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se pastreaza 2-3 linguri din crema pentru ornat. In restul cremei se adauga fructele dezghetate si scurse. Se amesteca.

Blatul se taie in doua pe lungime. Se aseaza un blat pe un platou, se insiropeaza bine apoi se pune crema de ciocolata cu fructe. Se niveleaza bine si se aseaza cel de-al doilea blat, insiropat. 

Se mixeaza frisca. Se unge deasupra cu un strat subtire de frisca. Cu restul se fac moatze dupa imaginatie, la fel si cu crema de ciocolata. Se presara deasupra fructe, dupa care se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si mix de fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu jeleu de fructe si crema de vanilie

Postat de CameliaComan

Prajitura cu jeleu de fructe si crema de vanilie

JELEU DE FRUCTE:   Prima data trebuie sa facem jeleul de fructe. Intr-o craticioara punem zaharul, fructele congelate, si 70 ml apa. Fierbem la foc mic si spumam cand este nevoie. Cand...

Citeste continuarea

Prajitura cu mascarpone si fructe

Postat de gaby_d

Prajitura cu mascarpone si fructe

Separa albusurile de galbenusuri.Mixeaza spuma albusurile cu un varf de cutit sare. Adauga treptat zaharul mixand pana la diluare.Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2016, 21:19
Ciocolata cu acrisor imi place!
la 18.01.2016, 21:23
Ei, e pentru toate gusturile, atât cu fructe, cât şi ciocolată. Eu sunt pe calea de mijloc, aşa că. )
la 18.01.2016, 21:31
Ina, si mie imi place!
la 18.01.2016, 21:33
Padre O portie mare atunci!
la 18.01.2016, 21:45
buna buna

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking