Desert tarta cu mere si crusta de nuci

Postat de oanapl in Prajituri
10 Noi 2017 | 3808 vizualizari
Desert tarta cu mere si crusta de nuci

tarte si placinte rumenite si iscusite

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 80 g zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • pentru compozitie:
  • 10 mere
  • 5 linguri zahar brun
  • ½ lingura scortisoara
  • 30 g nuci
  •  pentru crusta:
  • 50 g nuci macinate
  • 75 g faina
  • 75 g unt
  • 2 linguri zahar pudra
  • ½ lingurita scortisoara

Mod de preparare

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora.
Intre timp, cureti merele de coaja si le dai pe razatoarea mare. Storci merele si le pui intr-un vas cu fund gros si adaugi zaharul, nucile taiate bucatele si scortisoara si amesteci. Le calesti pana se inmoaie merele si le lasi sa se raceasca.
Intinzi o foaie de aluat si o asezi intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si o intepi cu furculita din loc in loc. Adaugi compozitia de mere si tai surplusul de aluat. 
Pentru crusta, amesteci nucile cu zaharul, scortisoara si faina. Topesti untul si apoi il adaugi peste compozitia solida si framanti ingredientele, apoi firimiturile de aluat le presari peste mere. Introduci tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade C si lasi tarta sa se coaca pentru 30-35 de minute, pana cand se rumeneste frumos.
O lasi sa se raceasca si o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si crusta de nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Biscuiti Linzer

Postat de gabrielacuisine

Biscuiti Linzer

Untul la temperatura camerei se freaca impreuna cu zaharul brun si cu cel alb pana devine cremos. Se adauga apoi cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare aditie. Adaugam si esenta de vanilie...

Citeste continuarea

Placinte cu branza

Postat de RuxyRux

Placinte cu branza

Aluatul nu este unul complicat, din contra extrem de simplu. Cernem faina intr-un lighean pentru cozonac. Punem zaharul deasupra, praful de copt si drojdia uscata. Ne ocupam de ingredientele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2017, 20:30
Ce bunatate ai facuuuut!
la 10.11.2017, 20:31
Delicioasa cu nuci si mere
la 10.11.2017, 20:38
Minunata
la 10.11.2017, 20:39
Ai zis tarta cu mere? O iau pe toata!
la 10.11.2017, 20:45

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking