Choux a la creme cu capsuni

Postat de RuxyRux in Prajituri
19 Mai 2013 | 6748 vizualizari
Choux a la creme cu capsuni

O nebunie delicioasa, un dulce care mi-a incantat atat de tare copilaria incat mi-a ramas in suflet pentru totdeauna, am preparat-o in varianta cu capsuni, am gasit romanesti dulci si foarte parfumate...era si pacat sa nu pun in practica o pofta ce-i drept de mai multa vreme :)

Ingrediente

  • 250 ml lapte dulce
  • 250 ml apa
  • 3 linguri cu varf de zahar
  • un praf de sare
  • 180 gr unt
  • 300 gr faina
  • 9 oua + 1 ou pentru uns(ouale sa fie la temperatura camerei)
  • vanilie
  • Crema de vanilie:
  • 1 l lapte dulce
  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri de faina
  • 250 gr zahar
  • 3 pliculete vanilie
  • 50 gr unt( de calitate)

Mod de preparare

Ar fi ideal sa va apuce pofta dimineata ca sa aveti timp sa preparati crema si sa o lasati la rece minim 3 sau 4 ore bune, daca nu mai mult, sa aiba timp sa se lege. In acest fel o veti putea pune frumos cu posul , nu cum am facut eu :))))....la mine a venit pofta dupa amiaza si astfel ca m-a prins seara in bucatarie, e mult mai greu sa pregatesti si crema (care nu a avut vreme sa se raceasca destul) si sa faci si cojile de prajituri, e o munca destul de migaloasa....

Crema se prepara destul de usor: 

Se incalzeste usor laptele si se opresc din el 250 ml care se amesteca cu galbenusurile si faina.

In restul de lapte punem vanilia si il infierbantam. Turnam usor amestecand continuu, amestecul de lapte, ou si faina. Crema se va ingrosa usor. Dupa 12 minute timp in care amestecam mereu oprim focul si bagam blenderul cu picior. Punem untul si mixam bine. Racim crema. Eu am pus-o intr-un vas cu apa rece.

Cojile de choux se prepara in urmatorul fel:

Punem pe foc intr-un vas, apa, laptele, untul, sarea si zaharul, apoi si vanilia. Tinem pe foc pana se topeste untul.  Turnam toata faina si amestecam bine. Tragem vasul de pe foc.

Punem din nou 1 minut vasul pe foc cu grija sa nu ardem crema, amestecam tot timpul si tragem din nou de pe foc. E momentul sa adaugam ouale pe rand si sa amestecam vartos dupa fiecare. Eu spre sfarsit am bagat blenderul cu picior.

In tava tapetata cu foaie de copt, vom pune cu posul cojile de choux facand o mica movilita cu varf. Nu este o operatiune usoara, deoarece crema o vom pune fierbinte in pos.( deci auciii la maini) :)))

Daca ne vor incapea toate intr-o tava e foarte bine, daca nu, vom avea grija sa reincalzim crema usor inainte de a o pune in pos. Daca crema e rece ele nu vor mai creste frumos.

Vom unge cu pensula( ca intr-o mangaiere fara sa apasam motul) cu ou batut( acesta sa fie putin caldut).

Coacem pentru 25 de minute la foc mediu spre mare( 200 grade primele 15 minute dupa aceea 180 gr inca zece minute).

Cojile le vom decupa numai dupa ce s-au racit complet.

Le umplem cu posul cu crema de vanilie( daca o veti face cu crema rece cum am precizat mai sus, va fi ideal, vor iesi muuult mai frumoase decat ale mele:)))), insa daca nu va deranjeaza sa curga crema in valuri preparati rapid si serviti :)

Deasupra punem capsuni si pudram cu zahar apoi servim cu mare placere pentru ca sunt deliciu total...promit :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (52)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert choux a la creme cu capsuni

Postat de oanapl

Desert choux a la creme cu capsuni

Pentru aluat, pui apa la fiert, împreună cu uleiul și un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adaugi făina, tragi vasul de pe foc și amesteci intens, până se...

Citeste continuarea

Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni

Postat de rocsi_1612

Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni

Gogoselele: Intr-o cratita punem apa, uleiul si le trasferam pe foc. Cand da in clocot tragem cratita deoparte si incorporam toata faina deodata. Mixam bine (sau puteti amesteca cu un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.05.2013, 23:19
Primaaa sosita,prima servita si o pastrez pentru maine la cafea
la 19.05.2013, 23:24
Buni dulce ce esti
la 19.05.2013, 23:25
la 19.05.2013, 23:25
Mega, super delicioase.Bravoooo
la 19.05.2013, 23:26
Rocs mic...esti o scumpete!

Vezi toate comentariile (52)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking