Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
24 Mai 2014 | 6784 vizualizari
Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni

Cam asa arata desertul meu din acest week-end. Sa va povestesc de gust? Un singur cuvant il defineste: minunat! Sa il incercati macar o data pentru ca merita ;)!

Ingrediente

  • Pentru gogosele:
  • 3 oua + 1 albus care ramane de la crema
  • 300 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 150 gr faina
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • Crema de vanilie:
  • 450 ml lapte
  • 1 galbenus
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri si 1/2 amidon
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 150 gr unt 65% grasime
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • capsuni
  • 100 gr ciocolata amaruie

Mod de preparare

Gogoselele:
Intr-o cratita punem apa, uleiul si le trasferam pe foc.
Cand da in clocot tragem cratita deoparte si incorporam toata faina deodata.
Mixam bine (sau puteti amesteca cu un tel), apoi incorporam ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare si albusul.
La fainal adaugam extractul de vanilie si coaja rasa de lamaie.

Tapetam o tava cu hartie de copt, punem aluat intr-un pos si formam mici gogosele.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura mai mare primele 5 minute, apoi reglam o temperatura potrivita pana se rumenesc, cam in 20-25 de minute sunt gata.
Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.

Crema de vanilie:
Intr-un bol mixam galbenusul cu zaharul, adaugam amidonul, cateva linguri de lapte si semintele de la pastaia de vanilie. Amestecam bine sa nu se formeze cocoloase din amidon.
Punem restul de lapte la fiert, cand da in clocot turnam amestecul cu amidon, dam focul la mai mic.
Lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca timp in care noi amestecam mereu.
Dam deoparte cand este gata, o acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Untul il frecam cu zaharul pudra, punem extractul de vanilie, apoi crema de vanilie rece, lingura cu lingura.

Taiem un capacel la gogosele, dar nu de tot, si cu un pus le umplem cu crema.

Spalam capsunile bine, indepartam coditele si le taiem pe jumatate daca sunt mai mici.
In cupe asezam bucati de capsuni si gogosele.
Ciocolata o topim pe baie de aburi iar cu o lingurita  punem in cupe.
Dam la rece apoi servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (76)
Retete similare

Inghetata cu fructe de padure

Postat de Dya

Inghetata cu fructe de padure

Incepem prin a pregati frisca: smantana se mixeaza pana ce incepe sa isi mareasca volumul. Se adauga doua linguri cu zahar, semintele de vanilie si se mixeaza la viteza mare pana ce se ingroasa....

Citeste continuarea

Budinca de orez cu bezea

Postat de rhapsody

Budinca de orez cu bezea

1. Spalam orezul in 4-5 ape, il scurgem bine apoi il punem intr-o cratita groasa, non-aderenta, impreuna cu laptele, cuisoarele, scortisoara, zaharul brun si amesteacam bine. Stam cu ochii pe el...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 24.05.2014, 21:07
arata exceptional, sunt sigura ca si gustul e super
la 24.05.2014, 21:07
Delicios de bun si minunat!
la 24.05.2014, 21:12
Super!
la 24.05.2014, 21:15
wow
la 24.05.2014, 21:16
ce faine sunt

Vezi toate comentariile (76)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking