Gogosele umplute cu crema

Postat de Constelatialeu in Prajituri
18 Ian 2013 | 5471 vizualizari
Gogosele umplute cu crema

Este reteta de ecler,dar mie imi place sa le spun gogosele,pentru ca le dau forma de gogosica.La reteta asta lucram in duet,balanta mea face compozitia,eu le asez in tava,le pun la copt si le umplu cu crema.Folosesc mai multe variante de crema,vanilie,ciocolata,budinca,frisca...

Ingrediente

  • aluat
  • 250 g margarina unirea
  • 1/2 l apa
  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • 6 oua
  • Crema
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 200 g unt sau margarina
  • esenta vanilie

Mod de preparare

Aluat:

Se fierbe apa cu sarea si margarina pana se topeste, se adauga faina si se amesteca repede sa nu se faca cocoloase. Se lasa la racit dupa care se adauga ouale, unul cate unul. Uneori sunt suficiente 5 oua, daca ele sunt mari. Cu lingurita formam gogosele si le asezam in tava, se coc la foc domol

Crema:

Ouale cu zaharul se freaca bine se adauga amidonul si apoi laptele si se fierbe pe baie de abur pana se ingrosa. Se da de pe foc se adauga esenta de vanilie si se lasa un pic la racit, apoi se adauga untul.

Cand sunt reci, gogosele se taie si se umplu la mijloc cu crema, deasupra putem sa le glazuram.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele umplute cu crema" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort M (Maria, Marian si toti sfintii si sfintele de azi )

Postat de Constelatialeu

Desert tort M (Maria, Marian si toti sfintii si sfintele de azi )

Blat : Am folosit o forma cu diametru de 24 cm , tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare....

Citeste continuarea

Desert tort 25 de arginti

Postat de Constelatialeu

Desert tort 25 de arginti

Am folosit o tava 24/35 cm cu pereti detasabili, am imbracat-o in folie alimentara. Am preparat gogosele de ecler, apoi le-am umplut si le-am glazurat ( reteta de ecler e si ea in paginea mea, o...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 18.01.2013, 13:19
foarte bune!pregateste-mi o portie mare
la 18.01.2013, 13:21
Cleme, tu lucrezi în duet cu Vali, dar lărgiţi echipa, că uite, la golit platouri vin şi eu
la 18.01.2013, 13:26
Parinte,suntem asa compatibili,ca ne iese numai in duet....
la 18.01.2013, 13:31
la 18.01.2013, 13:32
servesc si eu

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking