Choux a la creme

Postat de comanligia in Prajituri
3 Ian 2014 | 16345 vizualizari
Choux a la creme

Le ador ori cum ar fi ele,cu crema,fara crema doar cu frisca, sunt bune oricum in orice combinatie.Sursa Bucataresele Vesele :)

Ingrediente

Coji:

  • 150 ml ulei
  • 300 ml apa
  • 200 gr faina
  • 7 oua

Crema:

  • 1,300 ml lapte
  • 250 gr faina
  • 450 gr zahar
  • 5 oua
  • 1 sau 2 pilcuri zahar vanilat bourbon
  • 200 gr frisca batuta
  • zahar pudra ptr pudrat

Mod de preparare

Cojile:

Se fierbe apa cu uleiul si sarea.

Se adauga faina in bloc si se amesteca rapid pana se incorporeaza toata faina.

Se lasa sa se racoreasca si se adauga ouale unul cate unul pana ce compozitia capata consistenta unei smantani foarte groase(care sta in lingura),astfel incat la turnat sub forma de choux sa isi pastreze forma.

E posibil ca voua sa va intre mai putine oua,depinde de marimea lor dar si de faina folosita,asa ca nu puneti mai multe oua deodata.

Se torn cu ajutorul unui pos.

Se coc in cuptorul preincalzit la foc iute in primele 13-14 minute dupa care 5-6 min.la focul mic.

Ele trebuie sa iasa rumene aurii,crocante si poroase pe dinauntru.

Crema:

Un litru de lapte se pune la fiert.

Albusul de la 2 oua(din cele 5)se bate cu 150 gr de zahar,zaharul vanilat bourbon si se lasa deoparte.

Ingredientele ramase,inclusiv cele doua galbenusuri de la care am luat albusurile se amesteca cu cei 300 ml de lapte ramase.

Cand a fiert laptele se toarna peste celelalte ingrediente si se fierb impreuna amestecand continuu pana devine ca o mamamilga.

Dupa ce s-a racorit putin se adauga albusurile batute spuma si se incorporeaza cu miscari usoare.

Asamblare:

Se taie la coji un capacel si se umplu cu un strat de crema apoi se face deasupra o avelina generoasa din frisca batuta.

Se pune capacelul si se pudreaza cu zahar pudra(eu am ornat si cu ciocolata,fructe si moturi din frisca)

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Retete similare

Desert choux a la creme cu zmeura

Postat de privatelaura

Desert choux a la creme cu zmeura

Se pune pe foc o cratita incapatoare. Se adaugă cele doua cani si jumatate cu apa, zahăr pudră, untul. Se amestecă până se topește untul și începe să fiarbă lichidul. Se...

Citeste continuarea

Desert choux a la creme

Postat de RuxyRux

Desert choux a la creme

Am pus laptele, untul si sarea intr-un vas pe foc, cand au dat in clocot, am pus toata faina in bloc dintr-o data, am amestecat bine pana ce s-a strans intr-o mingiuca aluatul, apoi l-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2014, 17:28
Ce frumoase sunt !
la 03.01.2014, 17:40
foarte frumosi
la 03.01.2014, 17:42
la 03.01.2014, 17:43
Le ador !!!
la 03.01.2014, 17:50

oare cati am voie?)))))

)))))))))))))

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking