Profiterol

Postat de gaby_d in Prajituri
4 Sep 2014 | 10656 vizualizari
Profiterol

Ingrediente

  • Ingrediente pentru cosulete Profiterol
  • 200 ml apa
  • 85 gr unt
  • 4 lingurite zahar pudra
  • putina sare
  • 115 gr faina
  • 3 oua
  • Ingrediente crema
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 200 ml smantana pentru gatit cu 25% grasime
  • 2 linguri zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • Glazura
  • 80 gr ciocolata cu lapte
  • o lingura unt
  • doua linguri frisca lichida

Mod de preparare

Pune la fiert, la foc mic, apa impreuna cu untul si zaharul pudra.

Lasa pana se topeste untul.

Adauga faina si sarea, dintr-o singura miscare.

Amesteca energic, cu un tel, pana obtii un amestec omogen.

Lasa-l sa se raceasca.

Bate ouale cu o furculita.

In aluatul caldut adauga jumatate din cantitatea de ou batut, amesteca energic cu telul si omogenizeaza, apoi adauga restul de ou si procedeaza la fel.

Preincalzeste cuptorul. Aseaza pe treapta de jos o tava in care ai pus o cana cu apa.

Cu ajutorul a doua lingurite ia din compozitia de aluat si aseaza gramajoare pe tava tapetata cu hartie pentru copt.

Introdu tava in cuptor si coace cosuletele la 200 de grade pana se rumenesc frumos (aprox.30 min).

Scoti tava, intepi cu un bat de frigaruie toate cosuletele si introduci tava inapoi in cuptor (focul sa fie oprit).

Lasi la racit.

Pregatesti crema mixand ingredientele timp de un minut la cea mai mica viteza a mixerului, apoi maresti viteza si mixezi pana ajungi la consistenta dorita a cremei.

Tai fiecarui cosulet partea superioara, umpli cu crema apoi pui capacelul taiat la loc.

Procedezi la fel cu toate cosuletele.

Pregatesti glazura prin amestecarea la foc mic a ingredientelor, pana la omogenizare.

Iei cu o lingurita din glazura si pui peste fiecare cosulet umplut.

Dai platoul la rece.

O reteta dulce sponsorizata de myman.ro., magazinul de cadouri  pentru barbati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Postat de rocsi_1612

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.09.2014, 20:23
la 04.09.2014, 20:27
Ar fi bine daca si Merisor ar face-o.
la 04.09.2014, 20:30
)))))))))))))
la 04.09.2014, 20:31
Ce bunatate
la 04.09.2014, 20:32

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking