Desert tarta cu rubarba si mascarpone

Postat de oanapl in Prajituri
12 Iun 2022 | 2784 vizualizari
Desert tarta cu rubarba si mascarpone

Dacă tot e sezonul rubarbei am pregătit o rețetă delicioasă. Rubarba acrișoară s-a potrivit perfect cu crema de mascarpone dulce. Vă recomand să o încercați și voi.

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 220 g făină
  • 100 g unt rece( 80% grăsime)
  • 1 ou
  • sare
  • 70g zahăr măcinat
  • pentru umplutură:
  • 1 ou
  • 250g mascarpone
  • 50g zahăr măcinat
  • sare
  • esență de vanilie
  • 3 linguri de făină
  • 4 tije de rubarbă

Mod de preparare

Pentru aluat, se amestecă toată făina cu untul, zahărul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă oul bătut si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară).
Între timp se prepară umplutura.
Se mixează oul cu zahărul măcinat și un praf de sare, apoi se adaugă mascarpone, esența de vanilie și făina și se omogenizează compoziția.
Se spală rubarba, se usucă bine și se taie după imaginație.
Se scoate aluatul din frigider și se întinde pe o hârtie de copt, apoi se transferă într-o tavă unsă cu unt. Cu furculița se înțeapă aluatul din loc în loc. Se taie surplusul de aluat. Se acoperă cu hârtie de copt și se pun deasupra boabe de fasole (sau biluțe speciale pentru copt) și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 15-20 de minute.
Se scoate tava, se îndepărteaza boabele de fasole și hârtia de copt și se lasă să se răcorească 10 minute. Se toarnă umplutura peste aluat.

Se așază rubarba deasupra.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 35-40 de minute, la 180° C, până când se rumenește frumos.
Tarta se lasă câteva minute la răcorit, înainte de a o porționa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu rubarba si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Negresa ( II ) cu dulceata de caise si fulgi de ciocolata

Postat de pushaa

Negresa ( II ) cu dulceata de caise si fulgi de ciocolata

Se amesteca faina cu praful de copt, sarea, zaharul, zahar vanilat, esenta de rom si cacao. Apoi adaugam dulceata uleiul si apa mineral. Amestecam bine. Daca mai e nevoie mai punem putina apa. La...

Citeste continuarea

Tarta cu lamaie

Postat de simona72

Tarta cu lamaie

Pentru aluat : aveti nevoie de unt gras, calitativ, de la frigider. Se taie untul in cuburi, se pune in bolul robotului de bucatarie. Se adauga faina, zaharul, praful de sare. Se mixeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2022, 20:37
la 12.06.2022, 23:09
la 13.06.2022, 18:19
la 13.06.2022, 19:20
la 13.06.2022, 22:54
Ce frumoasa este !

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking