Desert prajitura multicolora cu jeleu de capsuni

Postat de Valclaudia in Prajituri
21 Mai 2017 | 2464 vizualizari
Desert prajitura multicolora cu jeleu de capsuni

Ingrediente

Pentru blat:

  • 8 oua mari
  • 8 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 8 linguri apa minerala
  • 6 linguri ulei
  • un praf turmeric
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri alune macinate
  • putin colorant rosu
  • 1/2 plic praf de copt
  • 10 linguri faina alba proaspat cernuta

Pentru jeleu:

  • 300 gr. capsuni
  • 200 gr. zahar
  • 250 ml apa plata
  • 4 lingurite faina de tapioca
  • 2 plicuri zahar vanilat

Pentru crema:

  • 200 gr. ciocolata alba cu caramel
  • 300 gr. frisca lichida vegetala
  • putin colorant alimentar verde

Pentru decor:

  • fluturasi din zahar

Mod de preparare

Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi uleiul in fir subtire, il incorporam. Apa minerala se adauga lingura dupa lingura si se incorporeaza si ea.

Renuntam la mixer si luam o lingura de lemn, incorporam cu miscari usoare spuma de albusuri si faina (pe rand: putina faina, putina spuma si tot asa pana la incorporarea intregii cantitati).

Impartim amestecul obtinut in 4 vase. In prima parte, adaugam cacao si amestecam usor. 

Ungem tava cu ulei si o tapetam bine cu faina alba.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Turnam amestecul cu cacao in tava, nivelam.

In cea de-a doua parte de amestec, incorporam alunele macinate. Incorporam si repartizam apoi amestecul peste cel cu cacao.

In cea de-a treia parte, punem putin colorant rosu, dupa omogenizare turnam amestecul peste celelalte.

In ultima parte, adaugam putina pudra de turmeric, apoi repartizam in tava peste restul compozitiei de blat.

Dam tava la cuptor si coacem blatul, folosind fuctia de coacere cu ventilatie, cca. 35 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem tava din cuptor si lasam la racit blatul in tava.

Pentru jeleul de capsuni, trecem capsunile cu zaharul si zaharul vanilat prin blender pana obtinem un piure fin.

Adaugam apa plata si faina de tapioca.

Incalzim amestecul intr-o craticioara si fierbem la foc mic pana se ingroasa ca o budinca, apoi il turnam fierbinte peste blatul din tava.

Lasam sa se raceasca, apoi dam tava la rece sa se inchege jeleul.

Pentru crema, topim ciocolata alba in 150 gr. frisca lichida la foc mic. Lasam la racit, apoi dam la rece pentru o ora.

Batem frisca lichida ramasa cu mixerul, incorporam crema de ciocolata.

Jumatate o coloram cu putin colorant verde.

Scoatem prajitura de la frigider, o portionam si asezam bucatile de prajitura pe hartiute individuale.

Le decoram cu crema alba si verde dupa inspiratie, apoi asezam fluturasii din zahar peste prajiturele.

Le tinem la rece, pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura multicolora cu jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pandispan cu visine

Postat de autodiag

Desert pandispan cu visine

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se mixeaza ouale cu sarea, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga uleiul, laptele, faina si praful de copt si se omogenizeaza totul. Se scurg...

Citeste continuarea

Prajitura cu lamaie a la Gaby_d

Postat de Patricia_Iordache_79

Prajitura cu lamaie a la Gaby_d

Cum preparam blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Mixeazam spuma albusurile impreuna cu sarea si adaugam treptat zaharul, mixand pana se topeste complet. Galbenusurile le freacam cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2017, 16:59
As cam vrea o felie din prajitura! Dar sa fie un pic mai mare!
la 21.05.2017, 17:04
mmmm.... ce nebunie! Vreau si eu! ;;
la 21.05.2017, 17:05
Desfrau cu capsuni
la 21.05.2017, 17:14
Ioi, ce faina este așa colorată!
la 21.05.2017, 17:39
buna buna

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking