Ingrediente
- Umplutura:
- 500 g dovleac placintar curatat de coaja si seminte
- 250 g zahar (sau dupa gust)
- 1 plic de zahar vanilat (8 g)
- 1 lingurita de pudra de scortisoara
- Aluat:
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 150 g unt
- 75 g zahar
- 1 plic zahar vanilat (8 g)
- 300 g faina
- Pentru uns:
- 1 galbenus + 1 lingura apa
- 1 lingura zahar
- Diametru tava: 21 cm
Mod de preparare
Dovleacul placintar curatat de coaja si seminte se spala si se da pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se caleste apoi intr-un tuci impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si se da deoparte.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Intr-un castron se pun oul, un praf de sare, untul, zaharul, zaharul vanilat si faina (treptat) si se framanta un aluat nelipicios. Se da la rece pentru 30 de minute. Dupa aceea, se imparte aluatul in doua. Se intinde o foaie pe masa de lucru unsa cu ulei si cu ajutorul sucitorului se aseaza intr-o forma de tarta unsa cu unt. Se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se adauga dovleacul calit, se presara pe deasupra scortisoara, se intinde ce-a de-a doua foaie si se aseaza usor peste umplutura. Se indeparteaza surplusul de aluat, se inteapa foaia din loc in loc cu o furculita si se decoreaza cu stelute decupate din surplusul de aluat. Se unge tarta cu un galbenus amestecat cu o lingura de apa si se presara o lingura de zahar pe deasupra. Se introduce la cuptor pana cand este frumos rumenita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu umplutura de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|