Ingrediente
Aluat:
- 120 gr unt
- 1 lingura cu varf zahar pudra
- 250 gr faina
- 2 oua
- un praf de sare
Umplutura:
- 1 kg visine fara samburi
- 100 gr zahar brun
- 2 linguri amidon
- optional, 1 lingurita scortisoara
In plus:
- 1 ou pentru uns
- 1 lingura fulgi de cocos pentru presarat deasupra
Mod de preparare
Aluat: Se face foarte usor si nici nu trebuie sa framanti mult! Amesteca faina cu zaharul pudra si sarea, fa o adancitura in mijloc si pune ouale batute, apoi untul moale, la temperatura camerei. Amesteca bine si framanta cu aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Acopera-l cu folie alimentara si lasa-l la frigider 10-15 minute.
Intre timp, amesteca visinele cu zaharul, amidonul si optional scortisoara, pentru un plus de aroma. Scoate aluatul din frigider si imparte-l in doua. Intinde prima foaie intre doua hartii de copt si asaz-o intr-o tava rotunda. Taie marginile care depasesc tava si preseaza bine pe margini, apoi rastoarna visinele. Intinde si a doua foaie intre doua hartii de copt si taie fasii de 1 cm latime, apoi asaza-le deasupra, ca un grilaj.
Unge tarta cu oul batut si presara deasupra fulgi de cocos, pentru o textura crocanta. Pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 30-40 de minute, pana se rumeneste deasupra. Cand este gata, scoate-o din cuptor, las-o la racit, apoi tai-o felii.
Daca vrei, poti pune si o cupa de inghetata alaturi, este delicioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|