Ingrediente
- Aluat:
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 150 g unt
- 100 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilinat (8 g/plic)
- 140 g iaurt
- 450 g faina (sau cat cuprinde)
- 5 g praf de copt
- Diametru tava: 28 cm
- Umplutura:
- 1 lingura gris
- 700 g visine fara samburi
- 100 g zahar
- Pentru uns:
- 1 bucatica de unt
- 1 galbenus
- 1 lingura apa
Mod de preparare
Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau deoparte.
Oul, sarea, untul taiat bucatele, zaharul, zaharul vanilinat, iaurtul, faina si praful de copt se amesteca si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se acopera cu o folie si se introduce la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Dupa aceea, se imparte aluatul in doua. Se intinde o foaie pe masa de lucru infainata, apoi se asaza intr-o tava pentru tarte unsa cu unt. Se inteapa din loc in loc cu o furculita.
Se insira grisul pe toata suprafata aluatului din tava, apoi se adauga visinele scurse de zeama.
Cealalta jumatate de aluat se intinde pe masa de lucru infainata. Se decupeaza din ea frunze, care se pun peste visine in forma de cercuri. Se procedeaza asa pana cand se termina aluatul sau pana cand s-au acoperit visinele cu frunze.
Se unge tarta cu un galbenus de ou amestecat cu o lingura de apa si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|