Desert tarta frangipane cu pere

Postat de ancutsa in Prajituri
29 Sep 2020 | 534 vizualizari

O tartă delicioasă ce reunește soarele de toamnă răsfrânt pe coaja perelor, dulceața lor delicată, aroma subtilă a migdalelor și bucuria unui aluat crocant, dar fraged în același timp.

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tartă: 
  • 220 g făină pentru patiserie tip 550
  • 110 g unt rece
  • Un praf de sare
  • 2,5 ml îndulcitor
  • 1 gălbenuș mare
  • Apă rece cât să lege aluatul (aprox 60 ml)
  • În plus:
  • Făină pentru blatul de lucru
  • Pentru crema frangipane: 
  • 100 g unt
  • 5 ml îndulcitor
  • Un praf de sare
  • 2 ouă mari
  • 100 g migdale măcinate
  • 2 linguri făină
  • ½ linguriță apă de flori de portocal
  • Pentru stratul de fructe: ·
  • 3 pere
  • Gem de caise
  • după gust
  • 1 lingură zahăr pentru decor

Mod de preparare

 

 Aluatul de tartă:

Pui într-un bol încăpător făina, untul rece tăiat cubulețe și un praf de sare, amesteci și sfărâmi cu degetele. Adaugi îndulcitorul, gălbenușul și apă rece, cât să lege aluatul (eu am avut nevoie de 60 ml). Aluatul este sfărâmicios la început, așa că îl transferi pe blatul presărat cu făină și îl frămânți puțin cât să obții un aluat pufos, omogen.

Îl muți în bol și-l dai la frigider 30 de minute.

 

Crema frangipane:

Bați spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Când obții o spumă fermă, dai deoparte.

Amesteci separat untul cu gălbenușurile, apa de flori de portocal, adaugi și migdalele apoi încorporezi treptat albușurile bătute mai devreme. La urmă, adaugi făina, ținând cont de consistența cremei, care trebuie să fie pufoasă, nu densă.

 

Montare și coacere:

Mai departe, scoți aluatul din frigider, îl întinzi în foaie subțire și îl transferi într-o tavă de tartă cu hârtie de copt. Decupezi surplusul de aluat cu un cuțit. Din aluatul rămas poți face câteva decorațiuni, eu am făcut niște trandafiri. Înțepi aluatul, din loc în loc, cu o furculiță. Poți face și un model pe margine.

Torni și nivelezi crema peste aluat. Nu ai nevoie de pesmet, la mine a fost ok, nu s-a înmuiat, a crescut și s-a copt perfect.

Speli perele și le tai felii subțiri, apoi le aranjezi frumos pe tartă.

Presari zahăr, pentru un luciu frumos.

Dai tava la cuptorul preîncălzit, mai întâi 30 de minute la foc mic, să se coacă bine înăuntru, apoi 10 minute la foc mediu, să se rumenească.

Când o scoți din cuptor, o ungi cu gem de caise, pentru un luciu frumos.

Poftă Bună!

Daca vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/09/tarta-frangipane-cu-pere.html

youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=YAoTEYdUmAk

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta frangipane cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Prajitura cu alune si ciocolata

Postat de Ela68

Prajitura cu alune si ciocolata

De  obicei incep cu prepararea siropului , ca sa aiba timp sa se raceasca pana incep asamblarea prajiturii. Se pune zaharul intr-un vas metalic la foc mic amestecand continuu pana acesta se...

Citeste continuarea

Prajitura cu branza

Postat de Dea_Dea

Prajitura cu branza

FOILE : Faina(300 gr) se pune in castron , se pune sarea, zaharul si praful de copt, se amesteca si se face gaura in mijloc. Se pune smantana si oul, se omogenizeaza, se adauga si uleiul si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 29.09.2020, 15:54
la 29.09.2020, 16:41
Foarte bună și aspectuoasă!
la 29.09.2020, 19:34
Minunata!
la 29.09.2020, 19:39
Ce frumoasa este !
la 29.09.2020, 20:06

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking