Desert tarta rustica cu capsune

Postat de sufletista in Dulciuri
24 Iun 2018 | 1718 vizualizari
Desert tarta rustica cu capsune

M-am inspirat de pe blogul lui Mazilique

Ingrediente

  • Aluat
  • 150 g unt
  • 300 g faina
  • 1 lingura gris
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • Umplutura
  • 600 g capsune
  • 2 lingurite amidon alimentar
  • 2 linguri zahar
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Intr-un bol mixam untul rece taiat cubulete, faina, zaharul si un praf de sare pana ce se obtin frimituri.

Batem ouale si adaugam peste faina, framantam putin pana ce rezulta un aluat omogen si nelipicios.

Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.

Intre timp curatam capsunele de codite, le spalam si le lasam sa se scurga bine de apa, dupa care le taiem in 2.

Le amestecam cu amidonul, zaharul, pana ce se omogenizeaza.

Intindem aluatul pe masa infainat intr-un cerc de cca 30 cm, asezam in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava de la aragaz)

Presaram grisul peste aluat, apoi adaugam capsunele deasupra.

Batem galbenusurl cu laptele si ungem marginea aluatul dupa care impachetam peste capsune.

Ungem marginea cu galbenusul ramas si dam tava la cuptorul incalzit, cca 40-45 min, la 180 C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta rustica cu capsune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu prune

Postat de RuxyRux

Prajitura cu prune

Galbenusurile le amestecam cu laptele( rece) , vanilia si coaja de lamaie, apoi ulterior vom adauga untul topit. Albusurile  zi zaharul pudra se mixeaza ca la bezea. Peste galbenusuri...

Citeste continuarea

Madlene cu nuca si visine

Postat de merisor67

Madlene cu nuca si visine

Mai intai punem laptele la fiert si topim untul in el. Adaugam si cacaua, apoi lasam acest amestec sa se raceasca usor. Mixam ouale cu putina sare si zaharul, pana se spumeaza bine si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2018, 17:42
la 25.06.2018, 18:52
Adauga comentariu...
la 25.06.2018, 19:12
buna
la 25.06.2018, 19:20
Le ador!
la 25.06.2018, 19:26
Buna!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking