Ingrediente
- pentru blat
- 250 gr faina
- 100 gr unt
- 70 gr zahar brun
- un praf de sare
- o lingurita rasa praf de copt
- 3 linguri apa rece
- pentru umplutura
- 500-600 gr prune proaspete sau congelate
- 30 gr zahar brun
- un varf de lingurita cardamon
- un plic zahar vanilat
Mod de preparare
Pregatim aluatul amestecand faina, sarea, praful de copt, untul rece taiat cubulete si zaharul pana cand obtinem un aluat destul de tare si putin sfaramicios. Dam aluatul la frigider pentru 30 min.
Dupa ce a stat la frigider, intindem aluatul direct pe foaia de copt cu un diametru cam de 30 cm. Nu trebuie sa aiba o forma perfect rotunda. Asezam prunele in mijloc cu jumatatea taiata in sus, in asa fel incat sa ne ramana o margine descoperita cam de 4-5 cm. Presaram zaharul brun, cardamonul si zaharul vanilat deasupra prunelor. Acoperim marginea prunelor cu aluatul ramas liber formand pliuri si dand un aspect rustic tartei.
O coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 min.
Dupa ce s-a copt o lasam sa se raceasca. O putem servi cu inghetata, crema de mascarpone, frica sau simpla.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta rustica cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|