Tarta rustica cu prune si nuci

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
15 Apr 2013 | 5769 vizualizari
Tarta rustica cu prune si nuci

Dupa cum bine stiti Magda cea care detine blogul Cat's kitchen este gazda in aceasta luna in cadrul proiectului Dulce Romanie si ne provoaca sa gatim cu leurda, ciuperci sau tarte rustice...Leurda nu am mancat niciodata, cu ciuperci nu stiam exact ce sa fac mai ales ca trebuie sa fie un preparat de post, asa ca, in cele din urma, am ales o tarta rustica dar tot de post. Cred ca mai bine nu se putea ca ne-a placut asa mult si s-a mancat cat ai clipi si s-a cerut repetata.Sper sa va placa!

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 125 gr margarina la pachet
  • 200 gr faina
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 5 linguri apa rece

Pentru umplutura:

  • 600 gr prune congelate (sau proaspete cand este sezonul lor)
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite zahar cu pastai de vanilie
  • cativa miezi de nuca

Mod de preparare

Aluatul:
Intr-un bol punem margarina rece taiata cubulete.
Adaugam faina, zaharul, zaharul pudra cu pastai de vanilie, sarea, coaja rasa de lamaie si amestecam cu degetelele pana obtinem un aluat nisipos.
Punem cele 5 linguri de apa si framantam pana aluatul este inchegat bine si formam o bila.
O invelim in folie alimenta si o dam la frigider macar 30 de minute.
Prunele le  scoatem la dezghetat cu o seara inainte, apoi le asezam intr-o sita sa se scurga de zeama.
Scoatem aluatul de la frigider, presaram putina faina pe masa de lucru si intindem o foaie de circa 1 cm grosime.
Ungem o tava de tarta cu margarina, tapetam cu hartie de copt si punem foaia din aluat, o lipim bine si de margini apoi o intepam cu furculita.
Asezam prunele, presaram zaharul, apoi pe cel pudra cu pastai de vanilie si rupem cateva bucatele de miez de nuca pe care le asezam deasupra.
Marginile de aluat nu le taiem ci venim cu ele peste prune si facem niste pliseuri.

Bagam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si lasam tarta la copt pana aluatul devine auriu, dureaza cam 40- 45 de minute.
Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
Se poate servi simpla sau pudrata cu zahar.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu prune si nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (62)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta rustica cu prune si nuci

Postat de Lia1

Tarta rustica cu prune si nuci

1. In bolul pentru aluat, torni apa fierbinte si uleiul. 2. In  alt castronel amesteci faina cu praful de copt si sarea. 3. Adauga faina in apa cu ulei, amesteci bine la inceput cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2013, 21:59
Ingrediente pe placul meu!
la 15.04.2013, 22:02
o trecem frumos la favorite si asteptam sa se coaca prunele
la 15.04.2013, 22:06
Ce frumos arata!
la 15.04.2013, 22:10
Buna combinataia asta nuci cu prume,imi place..
la 15.04.2013, 22:13
buna buna

Vezi toate comentariile (62)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking