Desert tarta trandafir cu mere

Postat de ancutsa in Prajituri
21 Oct 2020 | 2709 vizualizari
Desert tarta trandafir cu mere

Toamna este despre culori, arome, veselie, iubire… V-am adus o tartă delicioasă cu cremă de migdale și caju, decorată cu mere așezate astfel încât să formeze un trandafir și stropite cu apă de flori de trandafir. În loc de apă, la aluat am folosit cidru, pentru a fi în ton cu merele, pentru a sărbători toamna, dar și pentru un aluat mai fraged.  

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tartă: 
  • 200 g făină pentru patiserie tip 550, 
  • 100 g unt/margarină Unirea (rece), 
  • Un praf de sare, 
  • 1 gălbenuș mare, 
  • cidru cât să lege aluatul (aprox 60 ml)
  • În plus: 
  • 40 g Făină pentru blatul de lucru
  • Pentru cremă: ·
  • 100 g unt/margarină Unirea (la temperatura camerei), 
  • Un praf de sare, 
  • 2 ouă mari + 1 albuș, 
  • 60 g migdale măcinate, 
  • 40 g nuci caju măcinate, 
  • 1 lingură făină, 
  • 2 plicuri (16 g) zahăr vanilat Bourbon
  • Pentru stratul de fructe: 
  • 3 mere Florina, 
  • 3 linguri apă, după gust, 
  • 1 lingură zahăr pentru decor, 
  • ½ linguriță apă de flori de trandafir

Mod de preparare

 

 

Aluatul de tartă:

Amesteci într-un bol făina de patiserie cu untul tăiat cubulețe și un praf de sare, cu mâinile sau cu o ustensilă pentru frământat. Este important ca untul să fie rece, pentru ca aluatul să fie fraged. Adaugi gălbenușul și cidrul, cât să lege aluatul (eu am avut nevoie de 60 ml). De altfel, și cidrul va face ca aluatul să fie fraged. Nu ai nevoie de zahăr, pentru că ai cidrul care e dulce. Transferi aluatul, sfărâmicios la început, pe blatul presărat cu puțină făină și îl frămânți cât să-i dai formă. Îl dai la frigider 15 minute.

 

Crema cu migdale și caju:

Bați spumă albușurile cu un praf de sare și zahărul Bourbon și dai deoparte.

Separat, bați cu mixerul untul/margarina cu gălbenușurile. Este bine ca untul să fie la temeratura camerei, astfel încât crema să iasă spumoasă. Adaugi migdalele și caju, apoi încorporezi treptat spuma de albușuri. La urmă, adaugi făina și amesteci.

 Montare și coacere:

Scoți aluatul din frigider, îl întinzi în foaie subțire și îl transferi într-o tavă de formă de tartă. Eu am folosit o tavă ceramică cu hârtie de copt pe fund, unsă cu grăsime și tapetată cu făină.

Decupezi surplusul de aluat cu un cuțit.

Torni și nivelezi crema peste aluat. Nu ai nevoie de pesmet.

Speli merele și le tai felii subțiri, apoi le aranjezi pe tartă sub forma unui trandafir.

Într-un bol mic amesteci puțină apă cu zahăr și apa de flori de trandafir și umezești ușor merele cu o pensulă.

Dai tava la cuptorul preîncălzit, mai întâi 25 de minute la foc mic, să se coacă bine înăuntru, apoi 10 minute la foc mediu, să se rumenească.

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/10/tarta-trandafir-cu-mere.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta trandafir cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Banana Bread

Postat de Bucataras

Desert Banana Bread

Pune nucile intr-o tigaie sa se coaca putin - gustul nucii coapte e usor mai intens. Cand s-au racit toaca-le cu cutitul. Piseaza bananele, adauga untul topit, apoi ouale pe rand si esenta de...

Citeste continuarea

Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone

Postat de Ina

Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone

Blat:  Mixam albusurile cu un praf de sare, pana obtinem o spuma ferma. Adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt, mixand pentru omogenizare dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2020, 23:49
la 22.10.2020, 08:43
Faină...!
la 22.10.2020, 10:13
Frumoasa!
la 22.10.2020, 10:36
Ce frumoasa e!
la 22.10.2020, 19:57

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking