Desert tarta trandafir cu mere

Postat de ancutsa in Prajituri
21 Oct 2020 | 2735 vizualizari
Desert tarta trandafir cu mere

Toamna este despre culori, arome, veselie, iubire… V-am adus o tartă delicioasă cu cremă de migdale și caju, decorată cu mere așezate astfel încât să formeze un trandafir și stropite cu apă de flori de trandafir. În loc de apă, la aluat am folosit cidru, pentru a fi în ton cu merele, pentru a sărbători toamna, dar și pentru un aluat mai fraged.  

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tartă: 
  • 200 g făină pentru patiserie tip 550, 
  • 100 g unt/margarină Unirea (rece), 
  • Un praf de sare, 
  • 1 gălbenuș mare, 
  • cidru cât să lege aluatul (aprox 60 ml)
  • În plus: 
  • 40 g Făină pentru blatul de lucru
  • Pentru cremă: ·
  • 100 g unt/margarină Unirea (la temperatura camerei), 
  • Un praf de sare, 
  • 2 ouă mari + 1 albuș, 
  • 60 g migdale măcinate, 
  • 40 g nuci caju măcinate, 
  • 1 lingură făină, 
  • 2 plicuri (16 g) zahăr vanilat Bourbon
  • Pentru stratul de fructe: 
  • 3 mere Florina, 
  • 3 linguri apă, după gust, 
  • 1 lingură zahăr pentru decor, 
  • ½ linguriță apă de flori de trandafir

Mod de preparare

 

 

Aluatul de tartă:

Amesteci într-un bol făina de patiserie cu untul tăiat cubulețe și un praf de sare, cu mâinile sau cu o ustensilă pentru frământat. Este important ca untul să fie rece, pentru ca aluatul să fie fraged. Adaugi gălbenușul și cidrul, cât să lege aluatul (eu am avut nevoie de 60 ml). De altfel, și cidrul va face ca aluatul să fie fraged. Nu ai nevoie de zahăr, pentru că ai cidrul care e dulce. Transferi aluatul, sfărâmicios la început, pe blatul presărat cu puțină făină și îl frămânți cât să-i dai formă. Îl dai la frigider 15 minute.

 

Crema cu migdale și caju:

Bați spumă albușurile cu un praf de sare și zahărul Bourbon și dai deoparte.

Separat, bați cu mixerul untul/margarina cu gălbenușurile. Este bine ca untul să fie la temeratura camerei, astfel încât crema să iasă spumoasă. Adaugi migdalele și caju, apoi încorporezi treptat spuma de albușuri. La urmă, adaugi făina și amesteci.

 Montare și coacere:

Scoți aluatul din frigider, îl întinzi în foaie subțire și îl transferi într-o tavă de formă de tartă. Eu am folosit o tavă ceramică cu hârtie de copt pe fund, unsă cu grăsime și tapetată cu făină.

Decupezi surplusul de aluat cu un cuțit.

Torni și nivelezi crema peste aluat. Nu ai nevoie de pesmet.

Speli merele și le tai felii subțiri, apoi le aranjezi pe tartă sub forma unui trandafir.

Într-un bol mic amesteci puțină apă cu zahăr și apa de flori de trandafir și umezești ușor merele cu o pensulă.

Dai tava la cuptorul preîncălzit, mai întâi 25 de minute la foc mic, să se coacă bine înăuntru, apoi 10 minute la foc mediu, să se rumenească.

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/10/tarta-trandafir-cu-mere.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta trandafir cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu banane si perle de ciocolata

Postat de merisor67

Desert prajitura cu banane si perle de ciocolata

Pornim cuptorul la 180 de grade C. Separăm albușurile de gălbenușuri. Punem albușurile în bolul mixerului, presărăm sare peste ele și le mixăm până devin albe și spumoase....

Citeste continuarea

Desert tarta cu prune, mere si nuci

Postat de mirela0911

Desert tarta cu prune, mere si nuci

Blatul: Intr-un bol se pune faina, sarea, zaharul, praful de copt, untul taiat si oul. Se amesteca cu ajutorul degetelor pana cand se amesteca ingredientele, apoi se rastoarna pe masa de lucru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2020, 23:49
la 22.10.2020, 08:43
Faină...!
la 22.10.2020, 10:13
Frumoasa!
la 22.10.2020, 10:36
Ce frumoasa e!
la 22.10.2020, 19:57

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking