Desert tarte cu ciocolata, lamaie si coacaze

Postat de ancutsa in Dulciuri
22 Iul 2020 | 2392 vizualizari
Desert tarte cu ciocolata, lamaie si coacaze

Tarte cu aluat crocant, cremă de lămâie și apă de flori de portocal, glazură de ciocolată, decorate cu coacăze roșii, acrișoare și tocmai bune pentru acest desert de vară. Pentru că am avut niște forme pentru tarte ceva mai mari (diametru 12 cm), o tartă e suficientă pentru 2 persoane. Retete de vara

Ingrediente

  • Aluatul de tartă:
  • 95 g unt/margarină,
  • 190 g făină pentru patiserie tip 550,
  • Un praf de sare,
  • 1 ou mare,
  • 2 linguri apă rece,
  • 100 g făină blatul de lucru,
  • Crema de lămâie:
  • 200 ml lapte,
  • Un praf de sare,
  • 3 ml îndulcitor,
  • 30 g făină albă,
  • ½ linguriță coajă rasă de lămâie,
  • ½ linguriță apă de flori de portocal,
  • 130 ml frișcă lichidă,
  • 45 g unt,
  • Glazura de ciocolată:
  • 116 g cuvertură de ciocolată neagră,
  • 100 ml lapte,
  • 40 g unt,
  • Decor:
  • Coacăze roșii, după gust
  • Alune de pădure, după gust

Mod de preparare

 

Aluatul de tartă:

Se amestecă, într-un vas încăpător, făina și untul rece, fărâmițându-le cu degetele. Se adaugă oul și se amestecă, adăugând puțină apă rece, cât să se obțină un aluat omogen. Se transferă pe blatul de lucru presărat cu făină și se frământă doar cât să-i dăm formă. Nu se prelucrează aluatul prea mult, pentru a nu încălzi cu mâinile grăsimea din conținutul aluatului. Se dă la frigider măcar o jumătate de oră sau peste noapte.

Se scoate aluatul de la rece, se întinde în foaie subțirică, se decupează 4 cercuri, iar din restul de aluat se pregătesc fâșii pentru marginile tartelor. Se așază într-o tavă pregătită cu hârtie de copt (mie mi-au încăput 2 forme într-o tavă) și se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu. Primele 15 minute se coc în orb (se așază câte o bucată de hârtie de copt pe tartă și se umple cu paste, bile ceramice sau orice greutăți doriți), apoi încă 10 minute descoperite. Se lasă la răcit.

 

Crema de lămâie:

Se pun într-o crăticioară laptele cu un praf de sare, îndulcitorul și făina albă, coaja rasă de lămâie și apa de flori de portocal, se fierb pe foc mic până se îngroașă, amestecând cu un tel. se dă de pe foc, se adaugă untul, amestecând până se topește și se lasă la răcit.

Se bate cu mixerul frișca lichidă, mai moale, apoi se încorporează treptat în crema de lămâie.

 

Glazura de ciocolată:

Se pun într-un ibric laptele, cuvertura de ciocolată neagră și untul și se fierb pe foc mic, până se topește ciocolata, iar amestecul se îngroașă ușor. Se dă de pe foc, se lasă la răcit.

 

Montare și decor:

Se umple tartele cu crema de lămâie, nivelând cu o spatulă.

Se adaugă glazura de ciocolată răcită suficient cât să o putem turna (nu foarte rece, pentru că începe să se închege). Se decorează cu coacăze roșii sau orice fructe de sezon, mai acrișoare, de preferat, dar și cu alune de pădure și flori din crema de lămâie rămase.

Se dau la frigider până la servire.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/07/tarte-cu-ciocolata-lamaie-si-coacaze.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarte cu ciocolata, lamaie si coacaze" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Non plus ultra

Postat de katty

Desert Non plus ultra

Mixam untul aflat la temperatura camerei cu 50 gr zahar, un praf de sare, vanilie si galbenusurile. Adaugam faina  si framantam un aluat nelipicios pe care il intindem cu sucitorul pe un blat...

Citeste continuarea

Fursecuri cu ciocolata si menta

Postat de sufletista

Fursecuri cu ciocolata si menta

Intr-un vas adaugam 200 g faina.praful de copt,bicarbonatul,zaharul si amestecam. Facem o adancitura adaugam untul moale,menta tocata marunt,ouale batute,coaja de lamaie. Incepem sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.07.2020, 13:03
la 22.07.2020, 13:10
la 22.07.2020, 14:00
Minunate!
la 22.07.2020, 14:23
Drăguțe...!
la 22.07.2020, 21:35

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking