Desert cornuri cu dulceata de gogonele

Postat de mirela0911 in Dulciuri
4 Feb 2018 | 2332 vizualizari
Desert cornuri cu dulceata de gogonele

Am pregatit aceste cornuri simple, dar tare bune si aromate de la dulceata de gogonele. 

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie poaspata
  • 1 lgt zahar
  • un praf de sare
  • 50 ml ulei
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • 2 lg zahar
  • dulceata de gogonele
  • 1 galbenus
  • 2 lg lapte

Mod de preparare

Se incalzeste usor cca 100 ml lapte in care se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se amesteca, apoi se adauga si drojdia. Se lasa la dospit. 

Se cerne faina intr-un bol. Se pune uleiul, oul, coaja de lamaie si se toarna maiaua. Restul de lapte se incalzeste impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, dar nu foarte tare, atat cat sa se dizolva zaharul. Se toarna si acesta peste faina si se framanta un aluat moale si nelipicios. Se lasa deoparte sa creasca pentu aproximativ 30-45 de minute.

Dupa ce si-a dublat volumul, se rastoarna aluatul pe masa de lucru. Se imparte in doua. Fiecare parte se intinde cu sucitorul in foma rotunda si se taie in triunghiuri. La baza triunghiului se pune cate o lingurita de dulceata de gogonele apoi se ruleaza strans inspre varf, formandu-se cornul.

Se asaza cornurile pe tava tapetata cu hartie de copt si se lasa 15 minute sa creasca. Galbenusul se bate bine cu cele 2 lg de lapte si se ung cornurile. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30-35 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

Se scot din cuptor si se acopera cu un prosop curat!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu dulceata de gogonele" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta cu mere si nuci

Postat de sufletista

Desert placinta cu mere si nuci

Intr-un ceaun topim untul, adaugam merele, zaharul si calim pana ce scade zeama lasata. Luam de pe foc, adaugam ciocolata, scortisoara, esenta dupa gust, amestecam bine si lasam sa se raceasca....

Citeste continuarea

Tarta cu mere si dulce de leche

Postat de timea

Tarta cu mere si dulce de leche

Mixam albusurile cu praful de sare, apoi adaugam treptat, zaharul, galbenusurile si uleiul mixand dupa fiecare. Faina amestecata cu praful de copt o incorporam usor folosind o spatula. Ungem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2018, 21:33
la 04.02.2018, 21:35
Astept pufuletele tavalit prin lapte praf....)
la 04.02.2018, 21:40
Bune!
la 04.02.2018, 21:48
Ce cornuri frumoase!
la 04.02.2018, 22:25

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking