Ingrediente
- 5 galbenusuri
- 4 albusuri
- 200 g zahar pudra
- 2 cutii mascarpone de 250 g
- 1 lingurita vanilie
- 2 linguri coniac
- 600 ml cafea indulcita
- piscoturi (un pachet mare, cu 4 randuri)
- cacao si ciocolata rasa pentru decor
Mod de preparare
O reteta care se apropie cel mai mult de tiramisu reţetă originală.
Mai intai pregatim cafeaua cu zahar, fiecare dupa gustul lui si o lasam sa se raceasca.
Galbenusurile le batem cu zaharul, pana se albesc si se dubleaza volumul, adaugam mascarpone RECE, amestecam incet, apoi vanilia, coniacul si albusul batut spuma. Cand amestecam albusul ne folosim de o lingura, sau o spatula, nu de mixer. Amestecam usor, de jos in sus, pana obtinem o crema pufoasa si aerata.
Intr-o tava adanca punem un rand de piscoturi, pe care le inmuiem rapid in cafea, apoi un rand de crema, iar piscoturi, iar crema…si terminam cu un strat de crema. Deasupra cernem cacao din belsug. Se lasa la rece cateva ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|