Ingrediente
- Ingrediente cremă:
- 4 ouă
- 150g zahăr
- 250g Mascarpone
- 140g iaurt cu 10% grăsime
- 10g gelatină
- fulgi de cocos
- Ingrediente asamblare:
- pișcoturi
- lapte
- 5 linguri zdravene de Nutella
- 50ml frișcă lichidă
- cacao
- fulgi de cocos
Mod de preparare
Cremă: Mixăm gălbenușurile cu zahărul. Adăugăm brânza Mascarpone și iaurtul.
Separat, mixăm albușurile spumă tare. Punem albușurile peste cremă și amestecăm ușor.
Pliculețul de gelatină îl vărsăm într-o cană și punem puțină apă (cât să acopere grăunțele de gelatină). Lăsăm amestecul să se umfle (durează câteva minute până când se întărește și nu mai curge). Introducem cana în cuptorul cu microunde câteva secunde, până când gelatina devine lichidă, ca un sirop. Atenție să nu lasați în cuptor prea mult, pentru că va fierbe și apoi nu va mai fi bună!
Turnăm gelatina peste cremă și lăsăm la răcit până când se întărește puțin crema. Adăugăm apoi fulgii de cocos.
Separat, amestecăm cu o lingură Nutella și frișca lichidă. E opțional să folosești frișca lichidă, dar mie mi-a plăcut, pentru că face Nutella mai ușor de întins, iar după ce stă la rece prăjitura, stratul de ciocolată s-a întărit frumos.
Ungem primul strat de pișcoturi înmuiate în lapte cu jumătate din amestecul cu Nutella, punem jumătate din cremă, alt strat de pișcoturi înmuiate în lapte, amestecul cu Nutella și acoperim cu restul de cremă.
Pudrăm cu cacao și cocos și lăsăm prăjitura la rece vreo 5 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu cu cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|