Desert Tiramisu la pahar

Postat de ela in Dulciuri
3 Mai 2019 | 2414 vizualizari
Desert Tiramisu la pahar

Ingrediente

  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr piscoturi
  • 200ml smantana pentru frisca+
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 galbenusuri+
  • 50 gr zahar pudra+
  • 2 linguri lapte+
  • 1 plic zahar vanilat 2albusuri+
  • 50 gr zahar pudra+
  • 1 praf de sare
  • 1 cana mare cafea tare+
  • esenta rom+
  • esenta cherry esenta rom esenta cherry brandy(coniac)
  • cacao

Mod de preparare

Cafeaua o pregatim din timp sa aiba timp sa se raceasca.
Galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, 1lingurita esenta de rom si laptele le mixam pana isi tripleaza volumul si se topeste zaharul.Adaugam crema mascarpone si mai mixam cateva clipe, dar nu mult ca o stricam.
Smantana pentru frisca (daca folosim frisca indulcita nu mai folosim zahar) o batem cu zaharul pana se intareste.
Albusurile le batem cu un praf de sare si apoi adaugam zaharul si mixam pana se intareste.
Peste crema de galbenusuri adaugam treptat albusurile si amestecam usor cu o paleta de sus in jos, fara graba, pana ce compozitia este omogena. Apoi adaugam tot treptat si cu grija frisca.
Taiem bucati mai mici piscoturile  si le trecem rapid prin cafeaua amestecata cu esenta de rom si de cherry dupa gust. Nu le lasam in cafea sa se inmoaie.
Asamblam paharele, un rand de piscoturi, unul de crema. Terminam cu crema si presaram deasupra cacaua.
PS. Eu am ornat cu 200 ml frisca batuta si apoi am presarat cacaua si am pus piscoturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert Tiramisu cu zmeura si sampanie

Postat de RuxyRux

Desert Tiramisu cu zmeura si sampanie

Zmeura aleasa, spalata si scursa, se pune intr-un bol, se adauga peste ea zaharul( 5 linguri), vanilia, sampania si sucul de portocala si se pune la frigider. Intr-un craticioara se pun...

Citeste continuarea

Desert Tiramisu cu visine la pahar

Postat de sufletista

Desert Tiramisu cu visine la pahar

Blat -se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Separat amestecam galbenusurile cu lapte si uleiul, adaugam peste albusuri in fir...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2019, 22:42
la 03.05.2019, 22:59
Ce-mi place cum arată...!
la 03.05.2019, 23:02
la 04.05.2019, 07:30
Vreau si eu o portie, Eluco!
la 04.05.2019, 08:16
super arata!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking