Desert tort 10 ani

Postat de MotanLaOale in Torturi
9 Noi 2020 | 3290 vizualizari
Desert tort 10 ani

Va intrebati de ce 10 ani? 10 ani se implinesc maine de cand va stresez.

Ingrediente

  • BLAT:
  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • CREMA1:
  • 400ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 150g unt
  • 50g cacao
  • 1 esenta rom
  • CREMA2:
  • 400g lapte
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 150g unt
  • 2 esente vanilie
  • SIROP:
  • 400ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • ORNARE:
  • 300ml frisca lichida
  • fulgi de ciocalata

Mod de preparare

Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare.

Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa.

Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza.

Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.

Se toarna intr-o forma unsa cu unt si se coace in cuptor 25-30 minute.

Se incearca cu scobitoarea si cand este gata se scoate din forma si se lasa la racit.

Pentru crema nr. 1 se pun 200 ml lapte la fiert cu zaharul.

In restul de lapte se dizolva amidonul si faina si se toarna peste laptele cu zahar si se tine pe foc amestecand pana se ingroase.   Se lasa la racit.

Untul se bate spuma, se adauga crema racita si se mixeaza bine.

Se adauga cacaoa si esenta de rom si se omogenizeaza.

Se pune la frigider.

Crema nr. 2 se face la fel. Zaharul vanilat se adauga in crema la fiert.

Siropul se fierbe cateva minute apa cu zaharul, se da la o parte si se adauga zaharul vanilat si esenta de rom.

Se lasa la racit.

Blatul se taie in 3 si se insiropeaza fiecare bucata.

Se pune o foaie de blat pe platou se pune crema nr.1, o alta foaie de blat, crema nr.2 si a treia foaie de blat.

Se pune in frigider pentru o ora.

Se bate frisca si se pune deasupra si pe laterale.

Am presarat si putini fulgi de ciocolata.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort 10 ani" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort 16 ani

Postat de mirela0911

Desert tort 16 ani

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga cele 2 lg de...

Citeste continuarea

Desert tort 27 ani

Postat de Constelatialeu

Desert tort 27 ani

Blat umed : Am folosit un inel reglabil, pe care l-am potrivit la dimensiunea de 22 cm, l-am tapetat cu hartie de copt si l-am asezat in tava de la aragaz, tava in care am pus hartie de copt. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2020, 22:31
Delicios! La multi ani!
la 10.11.2020, 06:54
La multi ani!
la 10.11.2020, 07:06
La mulți ani! Frumos și delicios tortul!
la 10.11.2020, 07:44
La multi ani !!! Am auzit ca ai tort proaspat si am sosit
la 10.11.2020, 10:48
La multi ani!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking