Desert tort 27 ani

Postat de Constelatialeu in Torturi
30 Dec 2020 | 2720 vizualizari
Desert tort 27 ani

In urma cu 27 de ani, pe 31 decembrie 1993 am zis Da, iar pasii ne-au purtat impreuna, mana-n mana la bine si la rau. La multi ani, noua Clementina si Valentin ! Retete festive de iarna.

Ingrediente

  • Blat umed diametru 22 cm
  • 150 g faina
  • 40 g cacao
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 60 ml ulei
  • esenta vanilie
  • 150 g iaurt grecesc 10% grasime
  • Blat cu nuca diametru 22 cm
  • 2 oua 3 linguri zahar
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 140 g nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • Crema de unt
  • 350 g unt cu 82% grasime
  • 60 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 200 g ciocolata alba Callebaut
  • colorant gel galben
  • Crema mascarpone
  • 250 g mascarpone
  • 30 g zahar pudra
  • 4 linguri crema unt
  • colorant gel rosu
  • Decor
  • bombonele, perlute, stelute Dr. Oetker
  • cirese confiate

Mod de preparare

Blat umed : Am folosit un inel reglabil, pe care l-am potrivit la dimensiunea de 22 cm, l-am tapetat cu hartie de copt si l-am asezat in tava de la aragaz, tava in care am pus hartie de copt. Am amestecat ingredientele uscate, faina, cacao, sare si bicarbonat de sodiu. Separat am mixat cele 2 oua cu zaharul pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat uleiul ca la maioneza si la final am adaugat esenta de vanilie si iaurtul. Peste aceasta compozitia am pus ingredientele uscate si am omogenizat bine. Am turnat compozitia in forma si am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-16 min, nu mai mult, trebuie sa obtinem un blat umed nu uscat. Am scos blatul din cuptor dupa 15 min si l-am lasat la racit.

Bla cu nuca :Am folosit acelasi inel reglabil ca la blatul umed. Cele 2 oua cu 3 linguri de zahar le-am mixat bine, pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat nuca macinata si faina. Separat Am mixat 3 albusuri cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, spuma ce am incorporat-o in compozitia de oua cu nuca, am omogenizat amestecul folosind miscari lente de jos in sus.Am turnat compozitia in forma si am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade, am folosit testul scobitorii. Cand a trecut testul scobitorii am scos blatul din cuptor si l-am lasat la racit.

Sirop : 200 ml apa cu 3 linguri de zahar le-am pus la fiert, cand a inceput sa clocoteasca am adaugat 1 lingura de rom ( bautura). Am lasat sa se raceasca bine.

Crema de unt : Untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul pudra l-am mixat bine. Separat am pus intr-un castron de inox 3 galbenusuri cu 3 linguri de zahar si 100 ml lapte si am omogenizat bine, apoi am adaugat ciocolata alba si am pus castronul pe baie de abur sa se topeasca ciocolata. Dupa ce ciocolata sa topit am luat de pe baie de abur castronul si am mixat crema pana a inceput sa se raceasca, apoi am adaugat-o , putin cate putin, in untul moale,am adaugat colorant gel galben, am mixat pana am obtinut o crema catifelata.

Crema mascarpone. Intr-un cstron am pus mascarponele si zaharul farin si am mixat, apoi am adaugat si 4 linguri din crema de unt, am adaugat colorant gel rosu si am mixat pana am obtinut o crema catifelata.

Asamblare : Ambele blaturi de tort le-am taiat in doua, am asezat pe platou prima parte de blat cu nuca pe care l-am insiropat bine, apoi am pus o parte din crema cu unt, am nivelat, am asezat prima parte din blatul umed peste care am intins crema mascarpone, am nivelat si am asezat partea a doua din blatul cu nuca, insiropat bine, peste care am intins crema de unt, am asezat si ultima parte de blat umed. Am imbracat tortul pe margini cu ambele crema, asa un fel de amestec in degrade. Deasupra am intins crema mascarpone si am ornat cu ambele creme, cu perlute, stelute si cirese confiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort 27 ani" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort 16 ani

Postat de mirela0911

Desert tort 16 ani

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga cele 2 lg de...

Citeste continuarea

Desert tort Mama (Magdalena-Adriana 78 de ani)

Postat de Constelatialeu

Desert tort Mama (Magdalena-Adriana 78 de ani)

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat spuma tare, separat am mixat galbenusurile cu zaharul pana ce si-au dublat volumul. Am incorporat in galbenusuri nuca macinata, alternand cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2020, 17:36
La multi ani !! Sa aveti parte de tot ce este mai frumos
la 30.12.2020, 17:50
La multi ani!
la 30.12.2020, 18:41
La mulți ani vouă! Sănătate multă și înțelegere!
la 30.12.2020, 18:48
La multi ani!
la 30.12.2020, 18:55
La multi ani !! O frumusete de tort ,,la vie est belle " .

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking