Desert tort 25 de arginti

Postat de Constelatialeu in Torturi
31 Dec 2018 | 3490 vizualizari
Desert tort 25 de arginti

In urma cu doua ore si 25 de ani, am ales un drum impreuna, unul cu de toate ca la shaorma, cred ca nici nu auzisem de shaorma pe atunci.......nici nu conteaza, conteaza ca am plecat impreuna la drum si am ales un drum lung sa-l exploram......La multi ani noua !

Ingrediente

  • 30 piscoturi cu cacao
  • 30 gogosele de ecler umplute cu crema de vanile si glazurate cu fondant
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 750 g mascarpone
  • 1 l smantana dulce pentru frisca
  • 100 g zahar pudra
  • Pentru inmuiat piscoturie
  • ness
  • lichior de cafea
  • apa
  • pentru pudrat
  • cacao
  • ciocolata topita pentru decor

Mod de preparare

Am folosit o tava 24/35 cm cu pereti detasabili, am imbracat-o in folie alimentara. Am preparat gogosele de ecler, apoi le-am umplut si le-am glazurat ( reteta de ecler e si ea in paginea mea, o gasiti voi daca vreti sa le faceti ca mine). Am pus smantana dulce in bolul roborului, atat smantana cat si bolul le-am tinut la rece, am adaugat zaharul pudra si am mixat pana am obtinut o frisca ferma. Separat am pus pe baie de abur galbenusurile cu zaharul, am amestecat continuu pana ce zaharul s-a topit, apoi am tras de pe foc vasul si cu mixerul am mixat cca 5 min. Am luat un castron incapator unde am pus mascarponele, am adaugat galbenusurile si am omogenizat, la final am incorporat frisca. Pentru insiropat piscoturile am facut un amestec de ness, lichior de cafea si apa ( n-am cantitati exacte aici, faceti cat s ava ajunga sa inuiatai 30 piscoturi ) . Am inmuiat piscoturile si le-am asezat in tava peste ele am pus un strat de crema, peste crema am asezat gogosele de ecler, strat de crema peste care am alternat piscoturi cu gogosele, la final am pus restul de crema, am pudrat cu cacao si am glazurat pe margini cu ciocolata topita. Si pentru ca am vrut sa scot in evidenta cei 25 de ani impreuna....asa ca am facut din aluatul de ecler  un 2 si un 5 pe care le-am umplut cu crema de vanilie si le-am glazurat cu fondant alb si maro.. cam asta-i toata treaba, e simpla nimic complicat.... La multi ani, sa ne fie cu sanatate si bucurii !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort 25 de arginti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Tort Boema

Postat de caroline

Tort Boema

Blat: Se separa albusurile de gallbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un varf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce obtinem o spuma lucioasa si tare.Adaugam pe rand apa,galbenusurile,faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.12.2018, 12:21
La multi ani impreuna!
la 31.12.2018, 12:36
la multi ani
la 31.12.2018, 12:43
La multi ani impreuna!
la 31.12.2018, 12:49
La multi ani! Va doresc toata fericirea din lume. Ps: Acum pot sa servesc o bucatica din minunatul tort?
la 31.12.2018, 12:59
La multi ani Clemisoara! Minunat tort si minunat sa va fie draga mea!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking