Desert tort 25 de arginti

Postat de Constelatialeu in Torturi
31 Dec 2018 | 3648 vizualizari
Desert tort 25 de arginti

In urma cu doua ore si 25 de ani, am ales un drum impreuna, unul cu de toate ca la shaorma, cred ca nici nu auzisem de shaorma pe atunci.......nici nu conteaza, conteaza ca am plecat impreuna la drum si am ales un drum lung sa-l exploram......La multi ani noua !

Ingrediente

  • 30 piscoturi cu cacao
  • 30 gogosele de ecler umplute cu crema de vanile si glazurate cu fondant
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 750 g mascarpone
  • 1 l smantana dulce pentru frisca
  • 100 g zahar pudra
  • Pentru inmuiat piscoturie
  • ness
  • lichior de cafea
  • apa
  • pentru pudrat
  • cacao
  • ciocolata topita pentru decor

Mod de preparare

Am folosit o tava 24/35 cm cu pereti detasabili, am imbracat-o in folie alimentara. Am preparat gogosele de ecler, apoi le-am umplut si le-am glazurat ( reteta de ecler e si ea in paginea mea, o gasiti voi daca vreti sa le faceti ca mine). Am pus smantana dulce in bolul roborului, atat smantana cat si bolul le-am tinut la rece, am adaugat zaharul pudra si am mixat pana am obtinut o frisca ferma. Separat am pus pe baie de abur galbenusurile cu zaharul, am amestecat continuu pana ce zaharul s-a topit, apoi am tras de pe foc vasul si cu mixerul am mixat cca 5 min. Am luat un castron incapator unde am pus mascarponele, am adaugat galbenusurile si am omogenizat, la final am incorporat frisca. Pentru insiropat piscoturile am facut un amestec de ness, lichior de cafea si apa ( n-am cantitati exacte aici, faceti cat s ava ajunga sa inuiatai 30 piscoturi ) . Am inmuiat piscoturile si le-am asezat in tava peste ele am pus un strat de crema, peste crema am asezat gogosele de ecler, strat de crema peste care am alternat piscoturi cu gogosele, la final am pus restul de crema, am pudrat cu cacao si am glazurat pe margini cu ciocolata topita. Si pentru ca am vrut sa scot in evidenta cei 25 de ani impreuna....asa ca am facut din aluatul de ecler  un 2 si un 5 pe care le-am umplut cu crema de vanilie si le-am glazurat cu fondant alb si maro.. cam asta-i toata treaba, e simpla nimic complicat.... La multi ani, sa ne fie cu sanatate si bucurii !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort 25 de arginti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tort cu mousse de ciocolata cu lapte si ciocolata alba

Postat de Elena_Daria

Tort cu mousse de ciocolata cu lapte si ciocolata alba

Blat : separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa....

Citeste continuarea

Tort aniversar cu crema de ciocolata ,mousse de zmeura si banda de ciocolata

Postat de Alepaty

Tort aniversar cu crema de ciocolata ,mousse de zmeura si banda de ciocolata

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, pana devine ferma bezeaua apoi se adauga treptat zaharul pana devine ferma si lucioasa,se adauga galbenusurile impreuna cu praful de copt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.12.2018, 12:21
La multi ani impreuna!
la 31.12.2018, 12:36
la multi ani
la 31.12.2018, 12:43
La multi ani impreuna!
la 31.12.2018, 12:49
La multi ani! Va doresc toata fericirea din lume. Ps: Acum pot sa servesc o bucatica din minunatul tort?
la 31.12.2018, 12:59
La multi ani Clemisoara! Minunat tort si minunat sa va fie draga mea!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking