Desert tort 52

Postat de Constelatialeu in Torturi
25 Oct 2020 | 592 vizualizari
Desert tort 52

Am pornit de la reteta de prajitura Bucuresti a Simonei Callas si i-am facut un tort lui Vali, La multi ani ! Mi-a dat ceva batai de cap, e cam fudul Vali asta al meu.....poate nu e cel mai aspectos tort, dar cu siguranta este foarte gustos, insiropat asa cum ii place.

Ingrediente

  • Blat - forma 26 cm
  • 8 oua
  • 12 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 plic vanilie bourbon Dr. Otker
  • Sirop
  • 400 g zahar
  • 1 l apa
  • 100 ml rom dark
  • Crema de fistic
  • 140 g albus
  • 240 g zahar
  • 240 g unt cu 80% grasime
  • colorant verde
  • esenta de fistic
  • Crema ciocolata
  • 200 g ciocolata amara Callebaut
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • 50 ml rom dark
  • Glazura
  • Fondant

Mod de preparare

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu vanilia. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma. Se amesteca faina cu cacao, apoi se adauga in abusuri, alternand glbenusurile cu faina si cacao. Se amesteca cu miscari lente de jos in sus. Se pune compozitia in forma de tort, se da tava la cuptor, cuptorul preincalzit la 180 grade C. Este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din forma si se lasa la racit pana a doua zi.

Sirop: Apa cu zaharul pe foc sa fiarba, cand a dat in clocot, se opreste focul si se adauga romul. Se  lasa la racit.

Crema de fistic : Albusurile cu zaharul pe baie de foc se amesteca  cu un tel ( nu se mixeaza ) pana se topeste zaharul. Apoi se ia de pe foc si se  mixeaza bine pana ce bezeaua se raceste, se adauga colorantul si esenta de fistic, se omogenizeaza, apoi se incorporeaza untul moale.

Crema de ciocolata: Ciocolata impreuna cu smantana si zaharul pe baie de abur, se amesteca continuu pana ce ciocolata e topita, smantana nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se da la rece cateva ore sau pana a doua zi cand se mixeaza bine.

Asamblare : Blatul de tort se taie in 4 parti. Se aseaza pe un platou,se insiropeaza bine, apoi se intinde o parte din crema de fistic, se aseaza a doua parte insiropata bine, se intinde o parte din crema de ciocolata, se aseaza a treia parte insiropata bine, se intinde restul de crema de fistic, apoi se aseaza ultima parte de blat insiropat bine, se imbraca tortul cu restul de crema de ciocolata. Se pune  la rece 30 min, apoi se glazureaza cu fondant.Eu am intrat in criza de timp si am cam dat-o in bara ornatul, a iesit o furtuna de fondant amestecata cu crema de fistic si ciocolata. Tipic mie, un tort haotic ca si mine.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort 52" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Desert tort aniversar Mickey Mouse

Postat de momo121

Desert tort aniversar Mickey Mouse

Pentru blaturi:  Blatul maro:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le...

Citeste continuarea

Desert tort cu jeleu de visine

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu jeleu de visine

Am facut acest tort in doua zile. In prima zi am facut blatul, siropul si jeleu, a doua zi am facut crema si l-am asamblat si ornat. Am folosit o forma de tort cu diametrul de 24 cm. Blat :...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 25.10.2020, 12:52
La multi ani sotului! Se vede ca l-ai facut cu drag!
la 25.10.2020, 13:55
la 25.10.2020, 15:01
A mai ramas vreo feliuta? La multi ani lui Vali!
la 25.10.2020, 15:48
Una , pe care o savurez eu....
la 25.10.2020, 16:25

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking