Desert tort 8 martie

Postat de Constelatialeu in Torturi
8 Mar 2021 | 2313 vizualizari
Desert tort 8 martie

La multi ani, mame, femei, domnisoare ! Sa aveti o primavara frumoasa. Am zis sa fac ceva rapid, care nu necesita coacere, mai ales ca-mi ramasese un pic din aia, din cealalta si musai se cereau intr-un desert .

Ingrediente

  • Pt. crusta de blat
  • 120 g biscuiti Oreo
  • 2 napolitane cu alune de padure
  • 40 g unt cu 82% grasime
  • 60 g ciocolata
  • 2-3 linguri de nuca macinata
  • Crema
  • 280 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 120 g lapte condesat caramelizat cu cacao Delatte
  • 150 g fructe de padure
  • 1 lingura zahar brun
  • 5 g gelatina+ 50 ml apa rece
  • Jeleu
  • 250 ml sirop de la compot de cirese
  • 8 g top gel
  • coacaze rosii si negre

Mod de preparare

 Crusta :Am folosit un inel de tort, l-am ajustat la dimensiunea de 16 cm. Pe marginea inelului am pus folie acetata. Am maruntit biscuitii si napolitana, am topit untul si ciocolata, apoi am turnat peste biscutii maruntit. Amestecul obtinut l-am turnat in forma, am presat putin si apoi am presarat nuca macinata, am dat forma la frigider pana am facut crema.

Crema:Frisca lichida am mixat-o bine, apoi am adaugat laptele condensat si am continuat sa mixez pana am obtinut o crema ferma. Am pus intr-un posh o parte din crema obtinuta.Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Fructele impreuna cu zaharul le-am pus pe foc pana au inceput putin sa fiarba, am tras de pe foc si am incorporat gelatina hidratata, acest amestec l-am incorporat in crema de frisca cu caramel. Am scos forma de la frigider am turnat crema obtinuta. Deasupra am asezat coacaze rosii si negre peste care am turnat jeleul obtinut din siropul de la compot de cirese amestecat cu top gel si fiert pe foc cca 3-4 min. Am bagat forma la frigider pentru 2-3 ore.Am scos tortul din forma si am ornat cu crema oprita dupa cum am avut inspiratie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort 8 martie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort 2 martie - La multi ani, Dora

Postat de Constelatialeu

Desert tort 2 martie - La multi ani, Dora

Blat: Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si amidonul, am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.La final am incorporat nuca taiata grosier. Am intins...

Citeste continuarea

Desert tort 8 Martie, cu nuca, stracciatella, frisca si capsuni

Postat de ancutsa

Desert tort 8 Martie, cu nuca, stracciatella, frisca si capsuni

  Blatul: se bat spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Se adaugă, pe rând, gălbenușurile, uleiul, apa rece și vanilia pudră, omogenizând. De...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2021, 17:42
Am venit la o felie de tort! La multi ani, Cleme!
la 08.03.2021, 17:49
La multi ani, Mireluto !
la 08.03.2021, 19:00
Un tort delicios! La multi ani!
la 08.03.2021, 19:14
Yumii!
la 08.03.2021, 19:17
La multi ani!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking