Desert tort Amandina de casa - reteta nr. 500

Postat de ancutsa in Torturi
20 Aug 2019 | 4089 vizualizari
Desert tort Amandina de casa - reteta nr. 500

Una dintre prăjiturile mele preferate din copilărie este amandina. Am făcut mai demult amandine de casă. Acum a venit vremea unui tort Amandină. Am folosit îndulcitor în loc de zahăr pentru a putea mânca și tata. Pentru o reinterpretare modernă, am decorat cu biscuiți Oreo, care îi plac surorii mele.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g unt (la temperatura camerei),
  • 6 ouă L,
  • 5 ml îndulcitor lichid,
  • 1 vârf de linguriţă sare,
  • 10 linguri lapte,
  • 3 linguri cacao neagră Dr. Oetker,
  • 6 linguri făină,
  • 10 g praf de copt Dr. Oetker,
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apă,
  • 1 lingură îndulcitor pudră,
  • 2 linguriţe esenţă de rom,
  • Pentru glazură:
  • 75 g ciocolată neagră,
  • 30 g unt,
  • 4 linguri lapte,
  • Pentru crema de ciocolată:
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 100 g ciocolată neagră,
  • Pentru decor:
  • puţină cremă,
  • Biscuiți Oreo,
  • 30 g ciocolată albă

Mod de preparare

 

Blatul:

Se bat spumă albuşurile, cu mixerul, cu un praf de sare și îndulcitorul lichid. Separat, se bat gălbenușurile, cu mixerul, până se albesc, se adaugă treptat untul moale, spuma de albușuri și laptele, omogenizând cu mixerul. Apoi se adaugă cacaua, făina și praful de copt, amestecând ușor cu o spatulă. Din compoziția rezultată se coace un singur blat, 36 de minute, la foc mic, într-o tavă pregătită cu foaie de copt, blat care se taie în două foi, după răcire, ori se coc din start două foi (aprox 15 min fiecare), dacă vă este mai ușor așa.

 

Siropul:

Se fierb pe foc mic, aprox 5 minute, apa şi îndulcitorul pudră, se dau de pe foc, se adaugă esenţa de rom, se lasă la răcit.

 

Crema de ciocolată:

Se amestecă crema mascarpone cu mixerul, se adaugă 100 g ciocolată neagră topită pe baie de abur și răcită, omogenizând.

 

Glazura:

Într-un ibric, se fierb pe foc mic laptele cu untul și 75 g ciocolată neagră, îndepărtând, din când în când, ibricul de flacără, pentru a nu arde amestecul. Se amestecă energic cu o linguriță. După ce compoziția s-a omogenizat și s-a îngroșat ușor, se dă de pe foc. Se lasă la răcit aprox 5 minute.

 

Montare:

Cum am precizat mai sus, se taie pandișpanul în două foi, apoi se însiropează. Se distribuie uniform crema, având grijă să păstrăm cam 3-4 linguri și pentru decor. Se adaugă cu grijă capacul. Se toarnă glazura (chiar dacă este călduță) peste tort, apoi se dă la frigider o oră, să se închege.

 

Decor:

Se topește ciocolata albă pe baie de abur și se lasă la răcit. La final, se umple un poș cu crema rămasă, se decorează tortul cu flori, alternând cu biscuiți Oreo. Se stropește cu ciocolată albă, topită. Se dă la rece până la servire. Apoi se porționează.

 

Timp de coacere: 36 min

Timp de pregătire: 2 h

Porţii: 16

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/08/tort-amandina-de-casa.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Amandina de casa - reteta nr. 500" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de sampanie si crema de lamaie

Postat de sufletista

Desert tort cu crema de sampanie si crema de lamaie

Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de lamaie, mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul si apa in fir...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

Blat: Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci puțin, până se încorporează bine. Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.08.2019, 14:59
Felicitari!
la 20.08.2019, 15:16
Multumesc frumos, Mutulica!
la 20.08.2019, 15:19
La cat mai multe retete!
la 20.08.2019, 15:39
ce-mi place
la 20.08.2019, 15:55
La cat mai multe si minunate retete!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking