Desert tort bavaroise cu cocos

Postat de xana in Torturi
21 Oct 2017 | 3897 vizualizari
Desert tort bavaroise cu cocos

Ingrediente

Pentru blat:

  • 4 albusuri
  • 5 galbenusuri
  • 80 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri fulgi de cocos+ 4 linguri pentru decor
  • un praf de sare

Pentru crema:

  • 6 galbenusuri
  • 200 ml lapte de cocos
  • 100 gr cocos proaspat
  • 400 ml frisca lichida neindulcita
  • 150 gr zahar
  • 4 foi de gelatina(7gr)

Mod de preparare

Blat:

Mixam galbenusurile cu zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si se albesc.

Separat, batem albusurile cu un praf de sare, iar cand incep sa prinda consistenta, adaugam zeama de lamaie si cate doua linguri din zahar, pe rand pana il terminam. Trebuie sa fie lucioase si sa nu cada din castron daca il intoarcem invers.

Fara a ne opri din mixat dar la viteza mica, turnam cate putin apa fierbinte, apoi cate putin uleiul si la urma compozitia de galbenusuri.

Cu ajutorul unei spatule, incorporam cu grija si cu miscari de jos in sus faina. O adaugam treptat, la fel si 2 linguri din fulgii de cocos.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru circa 20-25 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Crema:

Punem intr-o cratita laptele de cocos si cocosul proaspat trecut prin blender pana da in clocot. Luam de pe foc si dam deoparte circa 30 de minute, pentru a obtine cat mai mult gust din cocosul proaspat, apoi strecuram. Batem galbenusurile cu zaharul pana devin mai albicioase, apoi le amestecam cu laptele de cocos si dam din nou la foc mic pana se ingroasa, circa 4-5 minute. Luam de pe foc si adaugam gelatina care a fost deja inmuiata in apa pentru 2-3 minute si scursa.

Separat, batem frisca pana devine lucioasa si consistenta.

Dupa ce crema de cocos s-a racit, o amestecam cu frisca cu ajutorul unei spatule.

Pentru asamblare, taiem un cerc din blat care va fi cu un centimetru mai mic decat forma in care il vom pune. Imbracam cu hartie de copt o forma rotunda cu fundul detasabil, turnam o treime din crema si presuram 2 linguri de fulgi de cocos. Asezam blatul in centru apoi turnam restul de crema si presaram inca doua linguri de fulgi de cocos.

 

Se da la frigider pentru cateva ore.

Se decoreaza dupa gust, eu am folosit bezele si bucati de cocos proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort bavaroise cu cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cheesecake cu capsuni

Postat de CameliaComan

Desert cheesecake cu capsuni

Blat: Prima oara, trebuie sa maruntim biscuitii. Rupem biscuitii in bucatele mici si ii punem intr-un chopper. Dupa ce ii maruntim, biscuitii trebuie sa arate ca o pudra fina. Punem aceasta...

Citeste continuarea

Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată

Postat de diaconta

Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată

Blatul de tort l-am pregatit dupa reteta de aici .Este o reteta pe care o folosesc foarte des pentru torturi. Dupa ce blatul s-a racit,l-am taiat în doua pe orizontala si înca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2017, 15:49
la 21.10.2017, 16:09
Pare foarte aerat, cred ca-i tare gustos .
la 21.10.2017, 17:57
la 21.10.2017, 18:00
Mmmmm, cu cocos, îmi place mult!
la 21.10.2017, 20:25
Interesatant tort ne-ai adus! In plus, are cu siguranta si un gust divin!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking